Gemeente Hilvarenbeek


Ondertekening Intentieverklaring Elckerlijc

Op woensdagmiddag 19 januari 2005, wordt een belangrijke vervolgstap gezet op weg naar een nieuw cultureel centrum. Gemeente, Bouwcombinatie Hilvarenbeek (BoCo) en Stichting Woningbedrijf Hilvarenbeek (SWH) ondertekenen dan de intentieverklaring.

In mei 2004 slaagde het college erin met BoCo en SWH tot overeenstemming te komen over de bouw van een nieuw multifunctioneel cultureel centrum in Hilvarenbeek. Een en ander werd vervolgens nader uitgewerkt in een zogenaamd 'beslisdocument' met bijbehorende intentieverklaring.
Nu intussen zowel de Hilvarenbeekse gemeenteraad als ook de Raad van Toezicht van SWH groen licht hebben gegeven voor de intentieverklaring, kan het document officieel ondertekend worden en kan het startsein worden gegeven voor de verdere uitwerking van de plannen.
Het nieuwe cultureel centrum moet ook plaats gaan bieden aan onder andere bibliotheek, muziekschool en Werckwinckel. In het plan is ook een jongerenaccommodatie opgenomen en ondergrondse parkeerfaciliteiten.
Zoals in de intentieverklaring is verwoord, krijgt BoCo als compensatie voor haar inbreng mogelijkheden om in de periode van 2006 tot 2010 in totaal 125 woningen te bouwen op de vrijkomende (inbreidings)locaties. SWH krijgt ruimte voor vervangende nieuwbouw van 15 sociale huurwoningen.