Saxion Hogescholen
BR>

vr 14 januari 2005

Kunst In Saxion: Rico Pronks liefde voor Industrieel Erfgoed

In de centrale hal van Saxion Hogescholen, locatie M.H. Tromplaan 28, Enschede, is van woensdag 19 januari tot en met dinsdag 25 januari 2005 de tentoonstelling 'Nieuw licht uit oude fabrieken' over het werk van Nico Pronk uit Enschede te zien.

De openingstijden zijn maandag tot en met donderdag van 8.00-22.00 uur, vrijdags van 8.00-17.00 uur. Zaterdag en zondag gesloten.

De tentoonstelling

Rico Pronk uit Enschede is vanaf zijn kindertijd gefascineerd door alles wat met fabieken en Industrieel Erfgoed te maken heeft. Hij heeft oog voor zowel oude industriële gebouwen, als voor de details daarvan, zoals lampen, stopcontacten, stroomverdelerpanelen. In zijn foto?s laat hij dit verhaal zien, van (vervallen) gebouwen tot en met het kleinste detail. In zijn werkplaats heeft hij een verzameling van honderden lampen, ampèremeters, stroomverdelerpanelen enz. die hij eigenhandig uit de gebouwen gesloopt heeft. Van deze onderdelen bouwt hij weer nieuwe installaties.

De foto's in de tentoonstelling tonen gebouwen van buiten, van binnen, details en installaties. Ook zijn enkele kleine, uit fabrieken gesloopte elementen in de tentoonstelling te zien.

De Saxion Kunstcommissie organiseert een aantal keren per jaar tentoonstellingen op de twee locaties van Saxion: Deventer en Enschede.

Deze tentoonstelling is samengesteld en in roulatie gebracht door de afdeling tentoonstellingen van het Overijssels Centrum Beeldende Kunsten.

De expositie sluit aan bij de hernieuwde belangstelling voor Industrieel Erfgoed en maakt het voor Rico mogelijk zijn aan bezetenheid grenzende liefde voor oude fabrieken en wat dies meer zij met een jong en in een digitale wereld opgegroeid publiek te delen.

Meer informatie op de website van de kunstenaar: www.ricopronk.nl


---------------------------------------- EINDE PERSBERICHT
-------------------------------------