Saxion Hogescholen
BR>

vr 14 januari 2005

Kunst In Saxion: De M van Moord, project van kunst en film

In de centrale hal van Saxion Hogescholen, locatie Handelskade 75 in Deventer, is van woensdag 19 tot en met dinsdag 25 januari 2005 de tentoonstelling 'De M van Moord', over een moord in Olst, te zien. De openingstijden zijn maandag tot en met donderdag van 8.00-22.00 uur, vrijdags van 8.00-18.00 uur. Zaterdag en zondag gesloten.

De tentoonstelling

De expositie is een gezamenlijk project van beeldend kunstenaar Bertus Halfwerk en de filmer Pat van Boeckel. Het bestaat uit vier kunstwerken en een film met de gezamenlijke titel 'De M van Moord'.

Bertus Halfwerk en Pat van Boeckel

In het werk van beeldend kunstenaar Bertus Halfwerk spelen herinneringen een grote rol. Eén van die herinneringen is de moord op zijn buurman, de molenaar in Olst. Bertus Halfwerk maakt dit als klein jongetje mee. De film van Van Boeckel laat zien hoe de kunstenaar deze herinnering opnieuw beleeft, hoe hij er door geïnspireerd raakt en hoe hij tenslotte tot verbeelding hiervan komt in een kunstwerk. De film maakt het creatieve proces van de kunstenaar zichtbaar. De tentoonstelling toont de vier objecten die in het sfeervolle atelier van de kunstenaar zijn ontstaan.

Saxion Kunstcommissie

De Saxion Kunstcommissie organiseert een aantal keren per jaar tentoonstellingen op twee locaties van Saxion: Deventer en Enschede.

Deze tentoonstelling is samengesteld en in roulatie gebracht door de afdeling tentoonstellingen van het Overijssels Centrum Beeldende Kunsten.


---------------------------------------- EINDE PERSBERICHT
-------------------------------------