Saxion Hogescholen
BR>

wo 19 januari 2005

IDMers Saxion winnen prijs met afstudeeropdracht "Kennisbank Windenergie"

Twee vierdejaars studenten Informatiedienstverlening en management (IDM) van Saxion Hogescholen in Deventer hebben met hun afstudeeropdracht Kennisbank Windenergie een landelijke prijsvraag over energie gewonnen.

Gijs Sluijters en Ismaïl Uysal ontwikkelden in het kader van hun afstudeeropdracht een ontwerp Kennisbank Windenergie voor de Raedthuys Groep uit Enschede. Deze kennisbank is een digitale informatiebron op internet waarin alle beschikbare kennis over windenergie te vinden is en waarvan iedereen straks gebruik kan maken.

Het duo stuurde het ontwerp van de Kennisbank in voor de landelijke prijsvraag NEO (Nieuw EnergieOnderzoek) 2004. De prijsvraag voor studenten en onderzoekers in opleiding aan Hbo-opleidingen en universiteiten is uitgeschreven door Novem, het agentschap voor energie en milieu van het Ministerie van Economische Zaken. De NEO wil met de prijsvraag op zoek gegaan naar innovatieve ideeën die bijdragen aan de verduurzaming van de energiehuishouding.

Raedthuys zal de Kennisbank Windenergie ook werkelijk gaan gebruiken. Naar verwachting zal het in de eerste helft van 2005 operationeel zijn. De Raedthuys Groep is actief op het gebied van windenergieprojecten.


---------------------------------------- EINDE PERSBERICHT
-------------------------------------