Gemeente Heiloo


Advies Commissie Wonen en Gemeente Heiloo ondertekenen convenant

Op woensdag 19 januari 2005 hebben de Adviescommissie Wonen, gevestigd te Heiloo en de gemeente Heiloo een convenant ondertekend. In dit convenant zijn afspraken over de inschakeling van de Adviescommissie opgenomen. Ook de procedure van de advisering over (woning)bouwplannen en de advisering over plannen die betrekking hebben op de openbare ruimte zijn aangescherpt en vastgelegd.

Door het inschakelen van de Adviescommissie Wonen verhoogt de gemeente de gebruikskwaliteit van woningen en openbare gebouwen. In het convenant is vastgelegd wanneer een(woning)bouwplan aan de voorwaarden voldoet om in aanmerking te komen voor beoordeling door de Adviescommissie wonen. Daarnaast is opgenomen in welk stadium van een (woning)bouwplan de gemeente de Adviescommissie in kan schakelen. Ook is in het convenant vastgelegd dat de Adviescommissie adviseert over plannen die betrekking hebben op de openbare ruimte.

Verder is in het convenant vastgelegd dat de Adviescommissie voornemens is om periodiek een Woonkwaliteitonderzoek te doen waarbij wordt onderzocht hoe tevreden bewoners zijn over hun woning en woonomgeving.

De gemeente en de Adviescommissie stellen zich tot doel de gebruikskwaliteit van woningen, woongebouwen, publiekstoegankelijke gebouwen en openbare ruimte te verhogen. De Adviescommissie, als onafhankelijke woonconsumentenorganisatie, behartigt hierbij de belangen van de (toekomstige) gebruikers in het plan- en bouwproces. De Adviescommissie brengt in dit kader gevraagd en ongevraagd advies uit aan de gemeente, opdrachtgevers, architecten, projectleiders en gebruikers.