Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

ATOS ORIGIN NEEMT CONTRADO TECHNOLOGIES BV VAN KPN OVER

Utrecht, 18 19 januari 2005 - Atos Origin heeft vandaag bekendgemaakt Contrado Technologies BV over te nemen, een 100 procent dochter van KPN. De ruim 270 werknemers van Contrado zijn tegen gelijkwaardige arbeidsvoorwaarden met ingang van
1 januari 2005 in dienst genomen door Atos Origin. Het betreft een contract van minimaal vijf jaar. Contrado Technologies ontwikkelt ordermanagement systemen en beheert de front office-systemen van KPN. In 2004 boekte Contrado een omzet van 25 miljoen euro.

Na een oriëntatie onder ruim 25 IT-bedrijven, koos KPN voor overname door Atos Origin. De overname past in het beleid van KPN om haar IT-beleid uit te besteden. Eerder al nam Atos Origin grote bedrijfsonderdelen van KPN over, waaronder het Datacenter en het Softwarehuis. Wilbert Kieboom, CEO van Atos Origin voor Noord Europa is blij met de recente overname. "De acquisitie van Contrado Technologies past in het strategische beleid van Atos Origin om haar positie in de telecomsector verder uit te bouwen. Bovendien onderstreept deze overeenkomst het vertrouwen dat KPN in Atos Origin heeft als strategische partner. Contrado Technologies biedt ons bovendien de mogelijkheid unieke CRM-diensten aan te bieden die tegemoetkomen aan twee belangrijke doelstellingen van onze klanten: verlaging van hun operationele IT-kosten en vergroting van de tevredenheid van hun klanten."

Pieter Buijs, CIO bij KPN, is eveneens blij met de overname door Atos Origin: "De verkoop van Contrado past in de strategie van KPN haar IT zo veel mogelijk te vereenvoudigen. De door Contrado ontwikkelde producten dragen reeds bij aan deze strategie. De verkoop stelt Atos Origin in staat met behulp van deze producten standaard oplossingen voor KPN en de telecommunicatie markt te ontwikkelen."

Contrado levert unieke CRM oplossingen en diensten die bijdragen aan het verhogen van de klanttevredenheid en operationele kostenbesparingen. Belangrijkste product van Contrado Technologies is de OrderManager. OrderManager is een product dat de noodzakelijke schakel vormt tussen de klantcontacten van een bedrijf (de front office) en de dienstverlening naar de klant (de back office) om op een zo efficiënt en effectief mogelijke wijze klantgericht te kunnen opereren. De OrderManager beschikt over een integraal klantbeeld waarin alle gegevens van een klant beschikbaar zijn,en kan een passend aanbod doen uit het complete producten/diensten portfolio van een onderneming.

Atos Origin kan bouwen op een lange ervaring in de telecommunicatiesector en heeft de capaciteiten, de kennis en een netwerk om wereldwijd diensten te leveren. Atos Origin levert bewezen betrouwbare end-to-end oplossingen en kan toonaangevende bedrijven op de Europese telecommunicatiemarkt tot haar klanten rekenen, waaronder France Telecom, KPN, Vodafone, en Telecom Italia. Het bedrijf boekt een jaarlijkse omzet van ongeveer 1 miljard euro in de telecommunicatiesector.

De hoofdvestiging van Contrado Technologies blijft gevestigd in Groningen. Hier beschikt Atos Origin al over een groot regiokantoor, gespecialiseerd in Telco-services. In Voorburg, het hoofdkantoor van KPN, zit een nevenvestiging van Contrado Technologies. Contrado Technologies zal als separate business unit ressorteren onder de divisie Systems Integration van Atos Origin en haar diensten ook gaan aanbieden buiten de telecom- en utilitymarkt.

Over Atos Origin
Atos Origin, een toonaangevende internationale IT-dienstverlener, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations, inclusief outsourcing en on-line services. Atos Origin realiseert jaarlijks een omzet van ruim 5 miljard euro. Het bedrijf is wereldwijd actief voor top-500 ondernemingen in meer dan vijftig landen met een werknemersaantal van 45.000, van wie ruim 9.000 in Nederland, waar Atos Origin marktleider is. Atos Origin is de wereldwijde informatie-technologie partner voor de Olympische Spelen en tot haar klanten behoren onder meer: ABN AMRO, Akzo Nobel, Alstom, BNP Paribas, British Petroleum, DSM, EDF, Eneco Energie, Ericsson, Euronext, Fiat, France Telecom, Heineken, ICI, ING, KPN, Lucent, Philips, Renault, Royal Bank of Scotland, Saudi Aramco, Schlumberger, Shell, Telecom Italia, UBS, Unilever, Vivendi Universal, Vodafone, Wolters Kluwer en tal van klanten in de publieke sector. Voor meer informatie kunt u de website van Atos Origin raadplegen: www.atosorigin.com

Atos Origin staat genoteerd op de Paris Euronext Premier Marché en wordt verhandeld onder de namen Atos Origin, AtosEuronext, Atos Worldline en Atos Consulting.


- EINDE PERSBERICHT -

Voor meer informatie (