Eemland zuid, 08.45 uur

Utrecht 19-01-2005 - Nieuwsberichten Eemland zuid

Teveel op

LEUSDEN / AMERSFOORT In de nacht van dinsdag 18 op woensdag 19 januari werden twee automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 01.20 uur werd een 50-jarige automobilist uit Amersfoort op de Randweg in Leusden gecontroleerd. Hij had teveel gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 295 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan.

Rond 01.35 uur werd op de Diogenesstraat in Amersfoort een 31-jarige automobilist uit Amersfoort gecontroleerd. Ook hij bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 270 ug/l.

Tegen beiden is proces-verbaal opgemaakt en de eerste kreeg een rijverbod van twee uur en de tweede een rijverbod van één uur.

Inbraak

AMERSFOORT Op dinsdag 18 januari werden inbrekers op heterdaad betrapt.

Rond 21.10 uur deed een beveiligingsbeambte zijn ronde bij een bedrijf aan de Plotterweg. Daarbij zag hij twee mannen bij het pand weglopen, in een auto stappen en wegrijden. Bij het pand zag de beambte dat een deur openstond en dat daar een kluis neer was gezet. De verdachten hadden kennelijk de kluis uit een ruimte in het pand weggehaald en hem bij de deur klaargezet voor transport. Het is nog niet bekend of zij kans hebben gezien iets anders weg te nemen.