Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Bennekom - gewapende overval op benzinestation

Publicatiedatum: 19-01-2005

Een tot nu toe nog onbekende gewapende man heeft dinsdagavond een benzinestation aan de Kierkamperweg in Bennekom overvallen. Daarbij raakte niemand gewond. De 42-jarige kassier zag zich even voor negen uur geconfronteerd met de overvaller, die onder bedreiging met een vuurwapen geld eiste. Door de kassier werd de inhoud van de kassa overgedragen, waarna de overvaller er vandoor ging. Volgens het slachtoffer zou het gaan om een jongeman van tussen de 18 en 20 jaar van ongeveer 1.70 m lang, mager postuur en donkere kleding. Volgens de verklaring van de pompbediende was de overvaller te voet gevlucht via de Langhoven. De politie stelt een onderzoek in en roept eventuele getuigen op te reageren. Mogelijk zijn er buurtbewoners die iets verdachts hebben gezien dat in verband kan worden gebracht met de overval. Personen die over informatie beschikken worden gevraagd contact op te nemen met de politie in Ede via 0900-8844, maar men kan ook terecht in het politiebureau aan de Breelaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Garderen - botsing na keren op de weg:twee gewonden
Publicatiedatum: 19-01-2005

Het keren op de weg is twee automobilisten dinsdagavond in Garderen noodlottig geworden. Een negentienjarige vrouw uit Garderen wilde omstreeks kwart voor acht met haar auto keren op de Putterweg in haar woonplaats. Op dat moment naderde er verkeer uit tegenovergestelde richting. Een 22-jarige automobilist uit Terschuur die achterop kwam zag kennelijk niet waarom het verkeer voor hem afremde en besloot te gaan inhalen. Daarbij botste hij op de auto van de Garderense. Beide inzittenden liepen hoofdwonden op. De verwondingen van de Terschuurse automobilist waren dusdanig dat ziekenhuisopname nodig was. De man is per ambulance overgebracht naar het St. Jansdal ziekenhuis in Harderwijk.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerk - bromfietser gewond bij verkeersongeval
Publicatiedatum: 19-01-2005

Een bromfietser, van wie de identiteit nog niet is vastgesteld door de politie, is dinsdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval met een auto. Dat gebeurde even voor elf uur op de Berencamperweg in Nijkerk, vlakbij de oprit naar de autosnelweg A28. De automobilist, een 35-jarige man uit Hoogland, had tegenover de politie verklaard dat hij vanaf de Berencamperweg vanuit de richting Zeewolde de A28 op had willen rijden. Daarbij was uit tegenovergestelde richting de bromfietser aan komen rijden, die volgens de automobilist aan de verkeerde kant van de weg zou hebben gereden. De bromfietser botste daarbij tegen de auto van de Hooglander en raakte gewond. De bromfietser is met beenletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie moet het slachtoffer nog verhoren om de toedracht van de aanrijding compleet te krijgen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - verkeerscontroles West-Veluwe Vallei

Publicatiedatum: 19-01-2005

Verkeerscontroles in het politiedistrict West-Veluwe Vallei hebben dinsdag ... bekeuringen opgeleverd. Het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie hield onder meer snelheids controles in Barneveld, Bennekom, Ede, Kootwijkerbroek, Nijkerk en de gemeente Renkum. Hieronder een overzicht:

- In Oosterbeek controleerde het VHT tussen 07.30 en 10.30 op de Utrechtseweg (binnen de bebouwde kom). Van de 1882 gecontroleerde passanten reden er 213 harder dan de voorgeschreven 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/u. De meeste overtreders (125) reden t/m 10 km/u te hard. Daarnaast werden 5 bekeuringen uitgedeeld wegens ondermeer het rijden zonder gordel, opgevoerde brommers en technische gebreken aan bromfietsen.

- Tussen 08.00 en 13.00 uur werd er een snelheidscontrole gehouden op de Barneveldseweg in Nijkerk. Daarbij werden 60 snelheidsovertreders geflitst op een totaal aantal van 2210 gecontroleerde passanten.
- In Kootwijkerbroek werd tussen 09.35 en 13.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Provincialeweg S6. Daar mag maximaal 100 km/u gereden worden. Ondanks die snelheidsbeperking waren er 11 bestuurders die harder reden. 1500 bestuurders werden op snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 120 km/u.
- Een verlichtingscontrole in de plaatsen Heelsum, Oosterbeek en Wolfheze leverde tijdens de ochtenduren 25 bekeuringen op. Het merendeel (16) was voor het niet voeren van verlichting, de overige bekeuringen waren voor het niet bij zich hebben van de vereiste papieren zoals bromfietscertificaten.

- Op de Hogenkampseweg in Renkum werd tussen 10.15 en 12.15 een uitgebreide verkeerscontrole gehouden. De politie lette op snelheid, autogordels en helm. Er werden 17 bekeuringen uitgedeeld. De meeste (12) voor het rijden zonder autogordels. Van een 25-jarige Renkumer werd de motor in beslag genomen. De man reed zonder rijbewijs, zonder verzekering, zonder kentekenplaten en zonder helm. Daarbij bleken de beide remmen niet te werken.

- Een snelheidscontrole op de Heelsumseweg in Bennekom leverde 12 bekeuringen op. Het VHT controleerde daar tussen 13.00 en 13.30 uur 238 passanten.

- Het aantal overtredingen bij een snelheidscontrole op de Rijksweg in Ede bedroeg 6. Het VHT controleerde daar tussen 07.30 en 09.50 uur ruim 1900 passanten op snelheid.

- Bij een snelheidscontrole op de Rooseveltstraat in Barneveld werden geen overtredingen geconstateerd. Het VHT had daar postgevat tussen 08.00 en 09.35 uur. In dat tijdsbestek waren ruim 200 passanten de radar gepasseerd.

- Op de Van Zuijlen van Nieveltlaan, eveneens in Barneveld, werden echter 178 bestuurders geflitst die te hard hadden gereden. Het VHT controleerde daar tussen 10.00 en 12.25 uur 1222 passanten op snelheid. Het merendeel van de overtreders (130) reed tot 10 km/u te hard.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606