Politie Flevoland

Aanrijdingen met letsel

Flevoland 19-01-2005 - In Flevoland heeft dinsdag een aantal aanrijdingen plaatsgevonden, waarbij sprake was van letsel.

Op de Koppeldreef in Almere vond dinsdagavond een kop- staartbotsing plaats. Een 44-jarige vrouw uit Almere merkte vermoedelijk te laat op dat voor haar een 45-jarige Almeerder reed. Een botsing volgde. Het
1-jarige dochtertje en de man werden voor medisch onderzoek overgebracht naar het Flevoziekenhuis, dat gold ook voor de vrouw die letsel aan haar kaak te hebben.

In Zeewolde op de Schollevaarweg raakte dinsdagmiddag een 27-jarige man uit Oosterbreek betrokken bij een eenzijdige aanrijding. De man raakte niet gewond en was zelf al uit de auto gestapt, op het moment dat deze op de kop in de sloot tot stilstand kwam. Hij verklaarde dat hij plotseling moest remmen voor een auto voor hem en daardoor van de weg was geraakt en aan de overzijde over de kop geslagen en in de sloot beland. De man werd ter plaatse onderzocht door ambulancepersoneel, maar mocht daarna zijn weg vervolgen. Niet in zijn auto overigens, want die raakte zwaar beschadigd en werd afgesleept.

Ook in Lelystad op de Zuiderzeebrug was er een eenzijdige aanrijding te melden. 's Ochtends ging een 70-jarige man uit Lelystad op zijn snorfiets door nog onbekende oorzaak onderuit en kwam te vallen. Daarbij botste hij met zijn hoofd tegen een lantaarnpaal. De man liep een hoofdwond op en werd overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis in zijn woonplaats.

In Nagele op de Eggestraat had dinsdagmorgen een aanrijding plaats. Daarbij waren een automobilist van 45 jaar uit Tollebeek en een meisje van 15 jaar uit Nagele betrokken. De man verzuimde op de Eggestraat voorrang te verlenen aan het meisje op de fiets. Zij kwam te vallen en werd voor controle overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad.