Stad Utrecht, 09.30 uur

Utrecht 19-01-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Straatroof

DE MEERN Op de Meerndijk vond dinsdagavond een beroving plaats waarbij een vrouw het slachtoffer werd.

Een 49-jarige vrouw uit De Meern wilde omstreeks 18.30 uur haar voertuig parkeren bij een winkel aan de Meerndijk. Plotseling werd de zijruit van haar auto ingeslagen en haar tas door een onbekende man van de voorstoel weggepakt. De verdachte stapte achter op een gereedstaande scooter waarmee een tweede verdachte klaarstond.

De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Marco Polo, tel.: 0900 - 88 44.

Auto-inbrekers aangehouden

UTRECHT De politie heeft dinsdagavond twee mannen op heterdaad aangehouden voor het inbreken in een auto.

Getuigen belden omstreeks 23.25 uur naar de politie omdat zij zagen dat twee personen een auto aan het openbreken waren. Agenten konden aan de hand van het opgegeven signalement op de Amstelstraat twee mannen beiden 26 jaar en afkomstig uit Utrecht aanhouden. De verdachten hadden inmiddels de autoradio uit het voertuig gehaald. Beiden werden voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Gewapende overval

UTRECHT Dinsdagmiddag vond op een winkel aan de Jaarbeurstraverse een gewapende overval plaats.

Omstreeks 15.45 uur kwam een man de winkel binnen en eiste onder bedreiging geld van een medewerkster. Nadat de verdachte een onbekend geld bedrag had buitgemaakt vertrok hij in de richting van de Stationshal. Door snel optreden van de politie waarbij beelden van cameratoezicht werden gebruikt kon kort na de overval een 36-jarige man uit Den Dolder worden aangehouden. De man werd voor verhoor overgebracht naar het bureau.

De politie is op zoek naar getuigen van deze overval heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Paardenveld, tel.: 0900 88 44.

Fietsverlichtingscontrole

UTRECHT Dinsdagavond heeft de politie op de Lange Jansstraat een controle uitgevoerd.

Tussen 18.30 en 21.30 uur werden in totaal 162 bekeuring uitgeschreven. Een groot aantal van de bekeuringen werd uitgeschreven voor het niet in orde hebben van de fietsverlichting. Voor 23 personen werd een bekeuring uitgeschreven omdat zij zich niet konden legitimeren.

Twee minderjarige verdachten aangehouden

UTRECHT - Op dinsdagmiddag zijn twee jongens van 11 jaar uit Utrecht aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Omstreeks 17.30 uur had een verdachte in een winkel aan het Smaragdplein, snoep en speelgoed in zijn jas gestoken. Dit was duidelijk zichtbaar op de beveiligingscamera. Ook werd daarop duidelijk dat hij contact had gehad met een vriendje. Niet duidelijk was echter of deze jongen ook iets gestolen had. De jongen is hierop aangehouden door een medewerker van de winkel. Deze heeft hem overgedragen aan de politie. De verdachte vertelde de naam en adres zijn van zijn vriendje. Hierop kon de politie de andere verdachte aanhouden in zijn woning. Ook hij bekende dat hij een artikel had gestolen. In overleg met ouders zal gekeken worden of zijn een alternatieve straf ondergaan.