Binnensticht, 09.20 uur

Utrecht 19-01-2005 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Verkeerstwist

DE BILT Op dinsdag 18 januari raakte een vrachtwagenchauffeur lichtgewond bij een ruzie met de bestuurder van een bestelbus.

Rond 07.30 uur reed een 25-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg met zijn vrachtwagen over de Burgemeester De Withstraat in de richting van de Blauwkapelseweg. Hij zag verderop een bestelbus hem naderen, maar omdat hij dacht dat het voertuig nog ver genoeg weg was, reed hijzelf de wegversmalling in en een verkeersdrempel over. Dit terwijl het tegemoetkomende verkeer eigenlijk voorrang had. De bestuurder van de bestelbus reed echter ook door, waardoor beide voertuigen recht tegenover elkaar kwam te staan en beiden niet door konden rijden.

De Bunschoter seinde enkele keren met zijn lichten, maar het busje ging niet aan de kant. De Bunschoter stapte uit en sprak de bestuurder van de bestelbus, een 55-jarige man uit Utrecht, aan. Er ontstond een vechtpartij tussen beiden, waarbij de Utrechter de ander met een stanleymes probeerde te steken. Daarbij liep de Bunschoter twee kleine sneetjes op zijn wang en hand op. Een getuige greep in en wist de Utrechter te ontwapenen. Terwijl de Bunschoter daarna de verdachte onder controle hield, belde de getuige de politie.

De verdachte werd kort daarna door de politie aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Het slachtoffer deed aangifte. Hij heeft de lichte verwondingen niet door een arts of in het ziekenhuis hoeven te laten behandelen.

Verkeerscontrole

ZEIST De politie heeft op dinsdag 18 januari van 11.00 uur tot 12.00 uur een verkeerscontrole op de Panweg gehouden. Tien automobilisten en een bromfietser werden bekeurd omdat zij te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 67 km/u , terwijl ter plaatse een maximumsnelheid van 50 km/u geldt. Tevens werden vier automobilisten bekeurd omdat zij geen gebruik van de autogordel maakten en twee omdat zij hun rijbewijs niet konden tonen.

Verkeerscontrole

BILTHOVEN De politie heeft op dinsdag 18 januari van 07.45 uur tot 08.50 uur een verkeerscontrole op de Planetenbaan gehouden. Twaalf automobilisten werden bekeurd omdat zij te hard reden (hoogste snelheid: 71 km/u, waar 50 is toegestaan), zes omdat zij geen gordel droegen, één voor een verlopen apk, drie voor onjuiste verlichting en één voor een onleesbare kentekenplaat.