Amsterdam RAI

ARBO 2005 en Personeel en Organisatie 2005
7 dec 2004

ARBEIDSOMSTANDIGHEIDEN EN HUMAN RESOURCES IN AMSTERDAM RAI

Op woensdag 19 en donderdag 20 januari 2005 worden in Amsterdam RAI de vakbeurzen ARBO en Personeel en Organisatie gehouden. Met een keur aan exposanten, demonstraties, seminars en workshops geven beide evenementen de bezoeker inzicht in de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van arbeidsomstandigheden en human resources.

Tijdens ARBO, het nationale vakevenement voor veiligheid, gezondheid en ergonomie op het werk, is ook dit jaar alles te vinden over theorie en praktijk uit het vakgebied. Het ARBO-theater op de beursvloer geeft inzicht in best practises op het gebied van ergonomie en arbodienstverlening.
De beurs kent diverse nieuwe initiatieven. Op het FAQ Plaza kunnen bezoekers in contact treden met beroepsverenigingen en andere organisaties op het gebied van certificatie, wet- en regelgeving. Deze organisaties beantwoorden in het FAQ Plaza niet alleen zelf Frequently Asked Questions, maar stellen ook experts ter beschikking om tijdens spreekuren in te gaan op specifieke vragen van bezoekers over vakinhoudelijke onderwerpen.
Groen op de werkplek bevordert het welbevinden, plezier in het werk en de prestaties van werknemers. Plants for People zal op ARBO 2005 in het kader van de campagne Gezond Groen op het Werk aandacht besteden aan dit thema. ErgoQuality is een stichting die zich bezighoudt met onderzoek naar computer-ergonomie. De resultaten van een onderzoek over de ergonomische werkplek worden tijdens ARBO 2005 gepresenteerd.

Congresprogramma ARBO
Ook tijdens het congresprogramma van ARBO 2005 staan arbo-autoriteiten paraat om de bezoekers te voorzien van informatie. Zo organiseert uitgeverij Kerckebosch het jaarlijkse Multidisciplinair Congres voor de arbo-professional onder de nieuwe naam Arbowereld 2005. In samenwerking met de beroepsverenigingen worden in aparte dagdelen de meest uiteenlopende themas binnen beroepsgroepen vakinhoudelijk belicht.
Reed Business Information organiseert tijdens ARBO 2005 verschillende praktijkseminars. Arbocoördinatoren, P&O-ers met arbo-taken en adviseurs krijgen hier informatie over de invulling van bestaande regelgeving in de dagelijkse praktijk.

ARBO 2005 wordt gehouden in samenwerking met TNO Arbeid, de AVAG en de NVVK, Modint en VIFKANTEC.

Personeel en Organisatie 2005
Door een sterk inhoudelijk programma met actuele congresthemas en een uitgebreid expositieprogramma mag Personeel en Organisatie zich met recht dé ontmoetingsplek van HR-professionals noemen. Het evenement richt zich onder meer op reïntegratie en verzuimpreventie, arbeidsvoorwaarden en omstandigheden en personeelsinformatiesystemen. Ook wordt ruime aandacht besteed aan werving en selectie, bedrijfsopleidingen en consultancy.
Naast een uitgebreid expositieprogramma kent Personeel en Organisatie 2005 onder andere de Kluwer Nieuws Studio. Hierbij worden onder leiding van Karel van de Graaf en Professor Rob Vinke inspirerende interviews en forumdiscussies gehouden over verschillende themas. Dit programma, waarbij de bezoekers in een dag op de hoogte kunnen worden gebracht van de meest recente ontwikkelingen en trends in het vakgebied, wordt aangeboden door de GIDS voor Personeelsmanagement.

Praktijkcases op Personeel en Organisatie
In theaters op de beursvloer informeren exposanten de bezoeker, evenals vorig jaar, door middel van bedrijfspresentaties over best practises op diverse terreinen. Het volledige theaterprogramma is te vinden op www.personeel-organisatie.org.

Personeel en Organisatie 2005 wordt gehouden in samenwerking met Kluwer.

Optimale kennisuitwisseling
Met circa 240 exposanten, diverse workshops, presentaties en een uitgebreid seminarprogramma staan de vakbeurzen ARBO en Personeel en Organisatie garant voor optimale kennisuitwisseling en oriëntatie op het gebied van nieuwe producten en diensten.

Meer informatie over beide evenementen is te vinden op www.arbo-rai.nl en www.personeel-organisatie.org.

Amsterdam, december 2004


---
Noot voor de redactie /