Gemeente Dordrecht


19 januari: tiende Dordtse onderwijsmarkt

Voor het tiende achtereenvolgende jaar wordt de Dordtse onderwijsmarkt georganiseerd. De markt wordt gehouden op woensdag 19 januari van 15.00 tot 20.00 uur in Sporthal Reeland aan het Halmaheiraplein 35, (verzamelplaats avondvierdaagse). Leerlingen uit groep acht, die dit jaar het basisonderwijs inruilen voor het voortgezet onderwijs en hun ouders kunnen kennismaken met vier Dordtse scholen voor voortgezet onderwijs. Dat zijn: het Stedelijk Dalton Lyceum, het Johan de Witt-gymnasium, het Wellantcollege en het Insula College. Zij hebben samen acht locaties met verschillende schooltypen.

De scholen hebben een eigen stand en het is mogelijk een workshop bij te wonen over huiswerkbegeleiding, die wordt gegeven door de onderwijsbegeleidingsdienst CED groep Zuid-Holland Zuid. Verder is er een stand van 3VO afdeling Dordrecht met informatie over veiligheid in het verkeer en een stand van het Stadsvervoer Dordrecht.

De Dordtse onderwijsmarkt wordt georganiseerd door de afdeling Onderwijs van de gemeente en heeft als doel kinderen en ouders te helpen bij de keuze van een school in het voortgezet onderwijs.