Gemeente Haarlem


27 december 2004
Stadbibliotheek Haarlem

353/2004
Gemeente Haarlem, het college van Burgemeester en Wedhouders

Persbericht


MUZIEK IN DE STADSBIBLIOTHEEK HAARLEM

Frédéric Dorfmann zingt 'Jacques Brel': Les maux d'amour de Jacques Brel!

Op woensdag 19 januari aanstaande speelt en zingt chansonnier Frédéric Dorfmann 'Jacques Brel' in de Centrale Bibliotheek aan de Gasthuisstraat 32 in Haarlem. De voorstelling begint om 20.30 uur. De toegangsprijs bedraagt E 3,50 per persoon.

Klein, zwarte krullen, expressief gezicht, Gréco-zwart gekleed. Met zelfspot in woord en zang: chansonnier Frédéric Dorfmann, een Fransman woonachtig in Nederland.
Tien jaar brengt Frédéric als 'Troubadour des Carrefours' in kleine Nederlandse theaterzalen verschillende Franse chansonprogramma's ten gehore.
Op dit moment brengt Frédéric met succes zijn nieuwe Brel-programma: 'Les maux d'amour de Jacques Brel', een heerlijk, onderhoudend en muzikaal programma dat het publiek één uur meeneemt in het (liefdes)leven van Jacques Brel. Vooral bekende chansons van de Franstalige Vlaamse zanger komen aan bod en worden door Frédéric (in het Nederlands) treffend ingeleid. In zijn presentatie spelen humor en dramatiek een belangrijke rol.
Frédéric heeft geenszins de pretentie om Brel te imiteren; hij zingt en speelt op absoluut eigen en vooral bescheiden wijze.

Frédéric beschikt over een prettige warme stem, met een goed timbre en begeleidt zichzelf op de gitaar. Hij koppelt een groot technisch kunnen aan een ontwapenende natuurlijke charme.
In februari 1998 heeft hij, begeleid door pianist Martijn Bos, bij het Concours de la Chanson Française, dat elk jaar in de Kleine Komedie te Amsterdam wordt gehouden, de publieksprijs gewonnen.

Belangrijk: Je hoeft de Franse taal niet te beheersen om van dit programma te genieten!

Kaarten zijn verkrijgbaar via de vestigingen van de Stadsbibliotheek. Telefonisch reserveren kan ook: via 023 - 511 53 00.

Meer informatie is verkrijgbaar via telefoonnummer 023 - 51 53 00.


----------------------------------------------------------------------------------------------------