3 e persbericht van woensdag 19 januari 2005

Eindhoven 19-01-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven / Veldhoven: Verdachte met gestolen paspoort aangehouden

Na een onderzoek is woensdag rond 14.15 uur een 43-jarige man in zijn woning in Strijp aangehouden. Hij wordt verdacht van het zich legitimeren met een gestolen paspoort bij een uitzendbureau in Veldhoven. De man is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Verdachte met harddrugs aangehouden

Op de Kanaaldijk Noord is woensdag rond 15.00 uur een 48-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Tijdens zijn aanhouding gooide de verdachte drie bolletjes cocaïne weg. Bij de fouillering werden nog zeven bolletjes heroïne bij de man aangetroffen. Hij is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij het politiebureau verlaten. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Vijfendertig bekeuringen bij bromfietscontrole

Op het Fellenoordpad is woensdag tussen 15.15 en 17.45 uur een bromfietscontrole gehouden. In totaal werden 94 bromfietsen gecontroleerd en vijfendertig bekeuringen uitgedeeld, waaronder twintig voor een te hoge constructiesnelheid en zeven voor het ontbreken van het bromfietscertificaat.

Eindhoven: Verkeerscontroles

Op de Hoogstraat, de Boutenslaan, de Stratumsedijk, de Sint Jorislaan en op de Elzentlaan zijn woensdag verkeerscontroles gehouden. In totaal werden 55 bekeuringen uitgedeeld, waaronder 45 voor het rijden door rood en 4 voor het niet dragen van de autogordel.

Eindhoven: Beroving

Op het Fellenoord is woensdag tussen 00.45 en 1.15 uur een 17-jarige Eindhovenaar van zijn geld beroofd. De jongen liep daar onder een fietserstunneltje door toen hij plotseling op zijn hoofd werd geslagen en viel. Hij geeft aan zijn bewustzijn even te zijn verloren. Toen hij weer bijkwam merkte hij dat zijn geld uit zijn portemonnee was weggenomen. De dader zou op een fiets hebben gereden. Hij droeg een rode baseballpet en een zwarte jas.

Asten: Snelheidscontroles

Op de Ommelseweg zijn woensdag tussen 10.20 en 12.30 uur 748 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 73 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 75 km/u. Ook op de N279 werd woensdag tussen 14.10 en 16.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 846 gecontroleerde voertuigen reden 32 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is hier 109 km/u, terwijl hier maximaal 80 km/u gereden mag worden.

Budel-Schoot: Bromfietser gewond bij aanrijding

Op de kruising Grootschoterweg Dwarsstraat Pater Ullingsstraat is woensdag rond 19.00 uur een 17-jarige bromfietser uit Maarheeze gewond geraakt. Dit gebeurde toen een 33-jarige automobilist uit Budel-Schoot vanaf de Grootschoterweg linksaf de Dwarsstraat in wilde rijden. Hij verleende hierbij geen voorrang aan de bromfietser die uit tegengestelde richting aan kwam rijden. De bromfietser is met verwondingen aan zijn been naar het St. Annaziekenhuis in Geldrop gebracht.

Casteren: Fietser gewond

Op de kruising Hemelrijken Dorpsstraat Kerkstraat is woensdagochtend rond 8.00 uur een 15-jarige fietser uit Casteren gewond geraakt. Dit gebeurde toen een 31-jarige automobilist uit Casteren die over de Dorpsstraat reed op de eerdergenoemde kruising linksaf de Hemelrijken op wilde rijden. Hij zag de fietser niet waardoor een aanrijding ontstond. Het is nog onduidelijk uit welke richting de fietser kwam. De jongen is met een gebroken sleutelbeen en een hersenschudding overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling mocht hij naar huis.