Koninklijke BAM Groep

Officiële opening Olympiazijde Stadion Feijenoord in Rotterdam

20-01-2005 BAM Utiliteitsbouw bv, Bunnik

Rotterdam, 20 januari 2005 Burgemeester Ivo Opstelten heeft woensdagmiddag 19 januari 2005 de Olympiazijde van Stadion Feijenoord geopend.

BAM Utiliteitsbouw, regio Rotterdam heeft dit deel van de Kuip gedurende de tweede helft van het vorige jaar grondig gerenoveerd. Daarmee is de grootschalige herontwikkeling, die in 1994 van start ging, volledig afgerond.

Dit design & construct renovatieproject omvatte werkzaamheden ten aanzien van brandveiligheid, het opknappen van het zalencentrum en het terugbrengen van monumentale aspecten. Architectenbureau Van den Broek en Bakema is ingeschakeld voor het ontwerp. BAM Advies & Engineering te Bunnik trad op als constructeur. De aanneemsom bedroeg EUR 5,4 miljoen.

BAM Utiliteitsbouw heeft een groot deel van het zalencentrum gerenoveerd. Daarbij is veel aandacht besteed aan de details, die de monumentale oorsprong benadrukken. Zo zijn de beeldbepalende stalen spanten in de zalen terug in het zicht gebracht en voorzien van een brandwerende coating. Tevens is de centrale hal in de oorspronkelijke staat hersteld. De indeling op de begane grond is aangepast, waardoor een extra zaal, een kidsclub, scheidsrechtersruimten en nieuwe kleedruimten zijn gecreëerd.

De renovatie betreft alle inpandige ruimten onder de tribunes, vernieuwing van gevel en installaties. BAM is zowel verantwoordelijk voor het bouwkundige gedeelte als voor de installaties. Als installateur is mede-founder van het stadion Siemens Nederland ingeschakeld. Het werk is in twee fasen opgeleverd; het eerste deel bij de start van het nieuwe voetbalseizoen en de tweede fase in november 2004.

Nadere informatie: mevrouw M. van Popering, BAM Utiliteitsbouw bv - regio Rotterdam, telefoon (010) 447 96 25.