Provincie Noord-Brabant


Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl
Bank ING 67.45.60.043
Postbank 1070176




Gemeenschappelijke Rekenkamer start in januari 2005

Bestuur Rekenkamer voorgedragen

De provincies Noord-Brabant en Limburg hebben het bestuur geselecteerd voor de gemeenschappelijke Rekenkamer die met ingang van het nieuwe jaar wordt ingesteld. De voorgedragen bestuursleden zijn drs. L. Markensteyn (voorzitter), mw. mr. Th. O. J. Lucardie, en prof. dr. J.C. van Dalen.


Een selectiecommissie, bestaande uit Statenleden en de Griffier van beide provincies, is tot een unanieme voordracht gekomen. Provinciale Staten van Brabant en Limburg zullen tot benoeming overgaan in hun eerstvolgende Statenvergadering. In Brabant is dat op 21 januari 2005, terwijl de Limburgse Provinciale Staten op 4 februari 2005 de leden van de Rekenkamer benoemen.

De benoeming geldt voor een periode van zes jaar, waarna voor een vervolgperiode herbenoeming kan plaatsvinden. De rekenkamer wordt gevestigd in Eindhoven en zal functioneren onder de naam RNBL.

De Rekenkamer heeft een bij wet geregelde onafhankelijke status en doet onderzoek naar de doelmatigheid, doeltreffendheid en rechtmatigheid van beleid en uitvoering bij de beide provincies. De Rekenkamer zal per jaar vier onderzoeken uitvoeren en rapporteert daarover aan Provinciale Staten.
De provincies Noord-Brabant en Limburg maken gebruik van de wettelijke mogelijkheid om voor beide provincies één gezamenlijke Rekenkamer op te richten.