Ingezonden persbericht


Leiden, 14 januari 2005.

Persbericht: Geheime dienst ter discussie in Eurodusnie

Op vrijdagavond 21 januari organiseert Eurodusnie een avondvullend programma over de Nederlandse geheime dienst. Gasten zijn onder andere Groenlinks fractievoorzitter Leiden Gerard van Hees en documentairemaker Chris Vos. De avond start om 20:00 in eetcafe "Lasvegas" in Vrijplaats Koppenhinksteeg.

Aan het begin van de avond zal de recente film "De geheime dienst" worden vertoond van documentairemaker Chris Vos. Deze documentaire behandelt de geschiedenis van de BVD (Binnenlandse Veiligheidsdienst, voorloper van de AIVD). Na afloop van de film is er een publieksdiscussie over de infiltratie van de BVD in communistische en maoïstische groeperingen en in de latere vredesbeweging ten tijde van de Koude Oorlog in de vorige eeuw. Ook de recente uitbreiding van bevoegdheden van de AIVD en de huidige activiteiten van de geheime dienst zullen ter discussie staan.

Deelnemers aan het debat zijn documentairemaker Chris Vos, fractievoorzitter van Groenlinks in Leiden en voormalig maoïst Gerard van Hees, onderzoeker bij het Amsterdamse bureau Jansen en Janssen Wil van der Schans, en (onder voorbehoud) inlichtingenspecialist en docent Bob de Graaff. Publiek is ook welkom om aan het debat deel te nemen. De avond is gratis toegankelijk.

Einde persbericht

noot voor de pers: meer informatie bij Eurodusnie, David Vervoort, 0630945317.

Eurodusnie
Postadres: postbus 2228, 2301 CE Leiden.
Bezoekadres: Boerhaavelaan 345, Leiden.
tel/fax: 071 5173019
E-mail: info@eurodusnie.nl