Gemeente Tilburg

05005BO

Datum
14 januari 2005

Bouwplan voor een pompmengstation aan de Langendijk

Inspraak van vrijdag 21 januari tot en met donderdag 3 februari 2005

Essent heeft bij de gemeente Tilburg een bouwplan ingediend voor het realiseren van een pompmengstation aan de Langendijk in Tilburg. Het gebouw heeft een omvang van ongeveer 5 bij 11 meter en is ongeveer 3,5 meter hoog. Zie het kaartje bij deze brief voor de locatie van het gebouw.

Vrijstellingsprocedure

Het bouwplan past niet in het bestemmingsplan "Reeshof Oost". In het bestemmingsplan heeft de locatie de bestemming "Natuur/Bos. Het college wil echter graag aan het plan meewerken en is een vrijstellingsprocedure gestart. De realisering van een pompmengstation leidt ertoe dat de stadsverwarming in de nieuwbouwwijk "De Wijk" op een duurzamere manier kan plaatsvinden dan op de gebruikelijke manier. De gemeente wil dan ook graag haar medewerking aan het plan verlenen. Een vrijstellingsprocedure maakt het - na zorgvuldige afweging - mogelijk om een bouwvergunning te verlenen in afwijking van het geldende bestemmingsplan.

Inspraak

Het college heeft in het kader van de vrijstellingsprocedure een concept ruimtelijke onderbouwing opgesteld. Voordat de procedure wordt voortgezet, wil het college eerst uw mening weten. Het college zal namelijk na afloop van deze stap beslissen het bouwplan ongewijzigd verder in procedure te brengen, het plan aan te passen of - in het uiterste geval - geen verdere medewerking aan het plan te verlenen.

Het bouwplan en de concept ruimtelijke onderbouwing liggen daarom van vrijdag 21 januari tot en met donderdag 3 februari 2005 voor inspraak ter inzage in:

. Het gemeentelijk informatiecentrum in de Stadswinkel Centrum, Stadhuisplein 128 (ingang naast het paleis). Openingstijden: maandag van 13.00 tot 18.00 uur, dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur en donderdag van 13.00 tot 20.00 uur. . De stadswinkel Reeshof, Kerkenbosplaats 2. Openingstijden: maandag van 13.00 tot 18.00 uur, dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 18.00 uur en vrijdag van 13.00 tot 20.00 uur.

Tijdens deze periode kunt u schriftelijk inspraakreacties indienen. Deze kunt u richten aan de directeur van de dienst Beleidsontwikkeling, Postbus 717, 5000 AS Tilburg, onder vermelding van "Inspraak bouwplan pompmengstation Langendijk".

Vervolg

Na het verstrijken van de inzagetermijn neemt het college een standpunt in over de ingekomen inspraakreacties. Als het college besluit de procedure voort te zetten, dan komt het plan nogmaals ter inzage te liggen en kunt u zienswijzen indienen. U wordt over het besluit van het college en over het verdere verloop van de procedure met een bewonersbrief op de hoogte gebracht (naar verwachting eind maart 2005).

Meer informatie

Hebt u nog vragen of opmerkingen, dan kunt u contact opnemen met Vanessa Mommers van de afdeling Ruimtelijke Ordening. Zij is op maandag, dinsdag en woensdag bereikbaar op telefoonnummer 013 - 542 94 66.
-----------------------
Bij deze brief is een verklarende woordenlijst (B). Daarin vindt u alle schuingedrukte woorden. Bij deze brief is een algemene toelichting over de vrijstellingsprocedure gevoegd (A).

Bezoekadres
Stadhuisplein 130

Postadres
Postbus 717
5000 AS Tilburg

Doorkiesnummer
013 542 94 66
Faxnummer
013 543 39 90

---- --