Gemeente Almere

Werkbezoek Almere in Milton Keynes

Jongeren, vertegenwoordigers van de gemeente, een jeugdagent en een jongerenwerker gaan op werkbezoek in het Engelse Milton Keynes op 21 januari a.s. om de voorzieningen voor jongeren in het stadscentrum te bekijken. Het gezelschap bestaat uit 17 personen.

Jongeren verenigd in de Werkgroep jongeren veilig stadshart Almere- zetten zich actief in voor voorzieningen in het stadscentrum. Het gaat om mogelijkheden voor skaten, een half- pipe, graffiti muur en een jongerenontmoetingsplaats. Het centrum van Almere is volop in ontwikkeling en biedt allerlei mogelijkheden. De plannen die de jongeren samen met de gemeente hebben gemaakt, zijn in een ver gevorderd stadium. De belangrijkste doelstelling is om de voorwaarden en afspraken zo vorm te geven dat jongeren op hun eigentijdse manier kunnen recreëren in het stadscentrum zodanig dat het naadloos past in het - toekomstig levende - stadshart dat momenteel gebouwd wordt. In Milton Keynes is dat uitstekend gelukt.

In de jonge maar grote groeistad Milton Keynes (vlakbij Londen) zijn allerlei voorzieningen voor jongeren in het stadscentrum opgenomen. Het loopt daar uitstekend. De wethouders Henk Smeeman en Frits Huis hebben namens de gemeente de jongeren uitgenodigd om de voorzieningen daar te bekijken hoe deze precies functioneren en om te praten met alle partijen die daarbij een rol gespeeld hebben. Het doel is om op deze manier de Almeerse plannen nog beter voor te bereiden en uit te voeren.

De kosten van het werkbezoek bedragen per persoon 400 euro. De gemeente Almere betaalt voor het merendeel van de deelnemers. De politie en de Schoor betalen voor de deelname van hun medewerkers. Het gezelschap keert op 22 januari weer terug. Begin februari wordt het verslag van de reis gepresenteerd.