Gemeente Barneveld



Start Poultry Centre Barneveld


Op vrijdag 21 januari gaat de stichting Poultry Centre Barneveld formeel van start. Dan draagt burgemeester Burgering als bestuurlijk verantwoordelijke van de voorbereidende fase van het project het stokje over aan het stichtingsbestuur. Het bestuur zal zorgdragen voor de uitvoering van het project. Naast bekendmaking van de bestuursleden, de leden van de Raad van Advies en de ambassadeurs gaat de nieuwe voorzitter in op het doel, de plannen en werkwijze van de stichting.

Samenwerking noodzaak
De oprichting van de stichting is een vervolg op een bijeenkomst die eind oktober 2004 plaatsvond. Toen organiseerde de gemeente Barneveld in samenwerking met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en Wageningen Universiteit (WUR) een bijeenkomst voor de pluimveesector. Het doel van deze bijeenkomst was om draagvlak te krijgen voor de start van 'POULTRY CENTRE BARNEVELD'. Een centrum voor de pluimveehouderij voor samenwerking en vernieuwing. Zo'n 80 vertegenwoordigers uit de hele bedrijfskolom en de toeleverende industrie woonden de bijeenkomst bij. Alle deelnemers waren het er over eens dat samenwerking tussen de ketens nodig is voor een perspectiefvolle toekomst van de pluimveesector.

Marktplaats voor vernieuwing
Barneveld is van oudsher een marktplaats voor de handel in pluimvee en eieren. Die markten waren ook altijd een plaats van ontmoeting en uitwisseling. Alle vertegenwoordigers waren het er over eens dat die functie hersteld moet worden en het Nederlands Pluimveemuseum is een prima plek is om daar invulling aan te geven. Gestart wordt met themagerichte marktcafés waarin kennis en informatie kan worden gedeeld en ideeën worden opgedaan. Het Poultry Centre Barneveld heeft onder andere als functie om te helpen die ideeën verder uit te werken en in praktijk te brengen. elkaar te ontmoeten voor informatie-uitwisselingen. Het is een plek waar ieder vertegenwoordiger uit de sector makkelijk naar toe gaat. Het Poultry Centre Barneveld gaat dan ook verder onder het motto: "Marktplaats voor Vernieuwing".

Barneveld, 17 januari 2005

Communicatie
Project Poultry Centre Barneveld