PODIUM

Recyclekids bezoeken TU Delft

Persuitnodiging:

Inzamelactie elektrische apparaten al vier jaar groot succes!

Op vrijdag 21 januari wordt de TU in Delft bestormd door 20 kinderen die zichzelf expert mogen noemen op het gebied van recyclen. De kinderen zijn afkomstig van vijf verschillende scholen verspreid over Nederland en zijn deelnemers aan de vierde editie van de actie 'Zonder jou valt er niets te recyclen' georganiseerd door de Stichting Nederlandse Verwijdering Metalektro Producten (NVMP). Deze recyclekids hebben op hun school en in hun omgeving het grootste aantal (oude en kapotte) kleine elektrische apparaten ingezameld waarvan de materialen, na recycling, voor een groot gedeelte opnieuw kunnen worden gebruikt. Om de kinderen te bedanken voor hun inzet en ze daadwerkelijk te laten zien wat er met de ingezamelde apparaten gebeurt, krijgen ze een bijzondere dag aangeboden op de Technische Universiteit in Delft. Het recyclen van elektrische apparaten wordt door de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen op verschillende manieren in praktijk gebracht.

De kinderen gaan onder toeziend oog van presentatrice Martine Kruider (SchoolTV) een verslag schrijven over alles wat zij tijdens hun bezoek op de TU Delft meemaken. Door hun ervaringen op te schrijven en te publiceren in de schoolkrant of lokale media, worden meer kinderen geprikkeld om volgend jaar mee te doen met de actie 'Zonder jou valt er niets te recyclen!' Deze dag dient dus twee doelen: Meer aandacht voor recyclen en een superleuke dag voor de kinderen van de scholen die zo succesvol met deze actie meedoen!

De twintig kinderen krijgen alles te horen alles over de laatste ontwikkelingen die er zijn op het gebied van recyclen van elektrische apparaten. Zij hebben een unieke kans om vragen te stellen aan professor Markus Reuter van de TU Delft en Jan Zanen, directeur van de NVMP. De NVMP is verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van elektrische apparaten die worden afgedankt en de actie 'Zonder jou valt er niets te recyclen'. Door publieksacties die vooral zijn gericht op jongeren, wil de NVMP aandacht krijgen voor het recyclen van elektrische apparaten. Door deze jonge doelgroep aan te spreken, wordt automatisch ook een grote groep ouderen bereikt; denk aan ouders, leerkrachten, opa's en oma's, familie en vrienden. De recyclekids zijn te gast op de TU van 10:15 uur tot 14:15 uur.


---------------------------------------EINDE

PERSBERICHT------------------
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting NVMP, C. Bakker-Mattheijer, tel. 079 3531394. Of kijkt u eens op de website www.scholenrecyclen.nl.
Mocht u interesse hebben in een interview met een van de kinderen, directeur Jan Zanen of professor Markus Reuter, laat u dat dan weten!

18 jan 05 15:00