Gemeente Wassenaar

Voorontwerp bestemmingsplan centrum
20 januari 2005

Het huidige bestemmingsplan dateert uit 1978. Sindsdien hebben er tal van wijzigingen plaatsgevonden. Al deze wijzigingen worden meegenomen in het voorontwerp bestemmingsplan. Ook is de ontwikkeling rond het project Centrum Noord (omwisseling bibliotheek en supermarkt) opgenomen in het plan.
Voor het overige is de bestaande situatie als uitgangspunt genomen. Nagenoeg al het huidige gebruik is in de bestemmingen vastgelegd.

Gestreefd is naar een planvorm die enerzijds gedetailleerd de bestaande karakteristiek consolideert, maar anderzijds binnen wijzigings- en vrijstellingsmogelijkheden biedt om op een flexibele manier positieve ontwikkelingen te honoreren, die zich voordoen tijdens de planperiode en die bijdragen aan de versterking van het centrum gebied.

Periode ter inzage legging

Het voorontwerp ligt vanaf 21 januari t/m 17 maart 2005 voor een ieder ter inzage in het gemeentelijk informatiecentrum van het gemeentekantoor aan de Johan de Wittstraat 45.

Het plan is ook in te zien via deze gemeentelijke website - onder projecten. Op 9 februari wordt van 17.00-20.00 uur een inloopgelegenheid georganiseerd in Raadhuis de Paauw. Tijdens deze gelegenheid wordt iedere belangstellende in de gelegenheid gesteld om zich over het plan te laten informeren. Er zullen dan medewerkers aanwezig zijn, die het voorontwerpbestemmingsplan mede hebben opgesteld.

In het gemeentelijk informatiecentrum kunt u desgewenst ook een exemplaar van het voorontwerp aanschaffen.
Dat bestaat uit een tweetal kaarten, voorschriften en toelichting. Een compleet plan kost 35,-
Het planboekje met toelichting en voorschriften kost apart 15,- losse kaarten 10,-

Indienen schriftelijke inspraakreacties
Gedurende de periode van ter inzage legging, kunt u in het kader van de inspraakprocedure schriftelijk uw mening over het voorontwerp bekend maken aan:
Burgemeester en wethouders van Wassenaar,
Postbus 499,
2240 AL Wassenaar.

Dat kan ook per email aan: gemeente@wassenaar.nl Na de sluiting van de inspraakperiode zal een verslag van de ingekomen reacties worden opgemaakt.