Politie Midden- en West Brabant

Sitemap: home - Persberichten

Politie district Oosterhout lost aantal grote zaken op

OOSTERHOUT NB, 21 januari 2005

Politie houdt zeven verdachten woninginbraken aan

WAALWIJK: Na intensief onderzoek heeft de politie maandag 17 januari, dinsdag 18 januari en woensdag 19 januari in totaal zeven Waalwijkers aangehouden die ervan verdacht worden vanaf oktober 2004 in wisselende samenstelling op diverse plaatsen in Waalwijk woninginbraken en bedrijfsinbraken te hebben gepleegd.
Maandag 17 januari hield de politie vijf Waalwijkers, één van 17 jaar oud, twee van 18 jaar oud en twee van 19 jaar oud, aan. Dinsdag volgde de aanhouding van een 17-jarige Waalwijker. Woensdag hield de politie een 15-jarige jongen in Waalwijk aan.
De zeven zijn voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. Eén van de verdachten heeft inmiddels een bekennende verklaring afgelegd. De politie zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Aangehouden verdachten Dongen sloegen vier keer toe in dezelfde winkel

DONGEN: De twee mannen die eind vorig jaar in Dongen werden aangehouden op verdenking van inbraak in een kledingwinkel hebben tijdens het politieonderzoek diverse zaken bekend.
De politie hield in de vroege ochtend van dinsdag 21 december 2004 twee mannen aan die kort daarvoor hadden ingebroken in een kledingzaak aan het Looiersplein. De twee Tilburgers van 20 en 26 jaar oud bekenden tijdens de verhoren ook verantwoordelijk te zijn voor drie eerdere inbraken in dezelfde winkel. Bovendien bekenden de mannen verantwoordelijk te zijn voor een inbraak in een speelgoedwinkel in de Stationsstraat in Waalwijk, een inbraak in een kledingzaak in de Hoofdstraat in Kaatsheuvel, een inbraak in een kinderkledingzaak aan de Heuvel in Gilze en een poging tot inbraak in een sportzaak aan de Markt in Waalwijk. Daarnaast legden de verdachten nog verklaringen af over bedrijfsinbraken in Best en Breda, diefstal uit een auto in Tilburg en diefstal van een auto in Tilburg. De twee zitten nog vast.

Politie rondt onderzoek naar overvallen Oosterhout af

OOSTERHOUT: Met de aanhouding van een 17-jarige jongen uit Breda op maandag 17 januari 2005 sluit de politie een onderzoek naar een aantal overvallen, onder andere gepleegd in Oosterhout, af.
Het onderzoek begon op maandag 29 november 2004. Toen hield de politie, nadat die avond overvallen waren gepleegd op een speelgoedwinkel in de Arendshof, een pizzeria aan het Heuveleind en een zonnestudio in de Bosstraat, in het Slotpark twee verdachten, een 20-jarige man uit Breda en een 18-jarige man uit Etten-Leur, aan. Na intensief onderzoek wist de politie nog vier verdachten aan te houden: op maandag 20 december 2004 hield de politie een 19-jarige man uit Oosterhout aan, op woensdag 5 januari 2005 werden een 18-jarige man uit Breda en een 20-jarige man uit Raamsdonksveer aangehouden en de laatste verdachte, de 17-jarige jongen uit Breda, werd op maandag 17 januari 2005 aangehouden.
De zes worden ervan verdacht in wisselende samenstelling overvallen te hebben gepleegd op de drie eerder genoemde zaken. Bovendien worden ze ervan verdacht de pizzeria aan het Heuveleind al eerder te hebben overvallen. Daarnaast worden ze ervan verdacht in wisselende samenstelling overvallen te hebben gepleegd op een cafetaria aan de Rijnauwenstraat in Breda, een pizzeria in de Generaal Maczekstraat in Breda en een videotheek in de Christiaan Huygensstraat in Breda. Tot slot worden ze verdacht van de beroving van een jonge vrouw op de Overkroetenlaan in Breda en een diefstal vanaf een camping in Dorst. De 17-jarige jongen uit Breda is vandaag voorgeleid aan de officier van Justitie. Alle verdachten zitten vast.

Auteur: Leonie van Ooijen