Politie Midden- en West Brabant

Sitemap: home - Persberichten

Politieberichten district Oosterhout (21/01/05)

OOSTERHOUT NB, 21 januari 2005

Eigenaar doet afstand van kippen doodbijtende honden

KAATSHEUVEL: Vrijdag 21 januari omstreeks 10.40 uur kwam bij de politie een melding binnen dat twee grote witte honden kippen aan het doodbijten waren in de tuin van een woning in de Bachstraat. De politie trof de honden in de Capelsestraat aan en wist ze samen met de inmiddels gealarmeerde eigenaar, een 40-jarige inwoner van Arnhem, te vangen. De man deed daarna afstand van zijn witte Argentijnse doggen. De honden zijn overgebracht naar een asiel in Tilburg, waar bekeken wordt of de honden kunnen worden heropgevoed. Ook betaalt de man een onkostenvergoeding aan de eigenaresse (een 43-jarige vrouw uit Kaatsheuvel)van de kippen.

Vrouw aangetroffen achterin auto na controle op parkeerplaats t Vaerland

WASPIK: De politie trof in de nacht van donderdag 20 januari op vrijdag 21 januari kort na middernacht op parkeerplaats t Vaerland achterin een bestelbus een vrouw aan, die vanuit de auto als prostitué werkzaam was. Eerder had de politie een man achteruit de auto zien komen. Na controle troffen ze achterin de auto een 49-jarige vrouw uit Eindhoven aan. De bestuurder van de auto, een 50-jarige man uit Eindhoven, en de vrouw hebben beiden een verklaring afgelegd.

Man neemt geld weg en laat pannen achter

GILZE: De politie van het team Gilze en Rijen wil graag in contact komen met mensen die onlangs benaderd zijn door een oudere man, die pannen verkoopt. Een 88-jarige vrouw uit Gilze deed vrijdag 14 januari aangifte tegen de nog onbekende man. De man had bij de vrouw aangebeld en was, toen de vrouw de deur had geopend, meteen de woning ingelopen. Hij zei tegen de vrouw dat ze de pannenset moest kopen, wat de vrouw weigerde. Daarop pakte hij de portemonnee van de vrouw en haalde er geld uit. De vrouw wist de portemonnee uit de handen van de man te trekken, waarop de man de woning verliet. De pannenset liet hij achter.

Politie houdt opnieuw verlichtingscontroles

DISTRICT OOSTERHOUT: Ook deze week (week 3) heeft de politie van het district Oosterhout op diverse momenten en op diverse locaties weer verlichtingscontroles gehouden. De controles maken deel uit van een regionale controleactie. Via posters en berichten in de lokale media zijn burgers vooraf geïnformeerd over de bedoeling en de reden van deze actie, namelijk het verbeteren van de verkeersveiligheid. De resultaten van de diverse politieteams (gemeten tot en met vrijdag 21 december 12.00 uur) zijn als volgt:
Team Altena: 33 bekeuringen
Team Dongen: 4 bekeuringen
Team Geertruidenberg: 8 bekeuringen
Team Gilze-Rijen: 38 bekeuringen
Team Loon op Zand: 57 bekeuringen
Team Oosterhout: 30 bekeuringen
Team Waalwijk: 17 bekeuringen.

Fietsers zonder voor- of achterlicht kregen een boete van EUR 15,-. Als beide lampjes niet werkten, kostte dat EUR 25,-.
De politie zet de actie voort.

Foutparkeerders op de bon

ALMKERK: Naar aanleiding van herhaalde klachten van omwonenden heeft de politie donderdagavond 20 februari in de Kerkstraat zeven automobilisten bekeurd wegens fout parkeren. Vijf automobilisten werden bekeurd voor parkeren in een parkeerverbod, één voor parkeren binnen 5 meter van een kruispunt vandaan en één voor parkeren op de stoep.

Inbraak in bedrijf en bedrijfsautos

OOSTERHOUT: Tussen donderdag 20 januari 16.00 uur en vrijdag 21 januari 06.00 uur is ingebroken in het magazijn van een bedrijf aan de Meidoornlaan en in twee op het terrein geparkeerd staande autos. Er werden diverse stuks gereedschap weggenomen.

Woninginbraak

WAALWIJK: Donderdag 20 januari is tussen 15.45 uur en 18.10 uur ingebroken in een woning in de Besoyensestraat. Een raam aan de achterzijde van de woning bleek te zijn geforceerd. Uit de woning werd niks weggenomen.

Auteur: Leonie van Ooijen