Politie Midden- en West Brabant

Sitemap: home - Persberichten

Persberichten politie district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 21 januari 2005

Politie deelt 344 bekeuringen uit voor slechte verlichting

In de tweede en derde week van januari heeft de politie in het district Bergen op Zoom intensief gecontroleerd op het voeren van de juiste verlichting in het verkeer. Nog steeds doen zich jaarlijks veel verkeersongevallen voor, waarbij verkeersdeelnemers (zwaar) gewond raken. Een groot deel van de slachtoffers valt onder fietsers en bromfietsers. Zeker in de donkere wintermaanden speelt het voeren van onvoldoende verlichting bij de verkeersongevallen een grote rol. De politie heeft zich enkele jaren geleden ten doel gesteld het aantal verkeersongevallen met letsel terug te brengen. Zij wil dit doel bereiken door bijvoorbeeld preventietips te geven op scholen, maar ook door repressief op te treden door middel van verkeerscontroles. Het ingezette beleid lijkt haar vruchten af te werpen. In 2002 waren er in het district Bergen op Zoom nog 551 gewonde verkeersslachtoffers. In 2003 was dit aantal teruggelopen naar 524 en inmiddels is bekend geworden dat het aantal in 2004 aanzienlijk verder is gedaald, namelijk tot 460.

In de periode van 10 januari tot 21 januari zijn er door de politie 344 bekeuringen uitgedeeld voor het voeren van geen of onjuiste verlichting. Bij deze controle was in veel gevallen de wijkagent of de verkeersbrigadier van het politieteam actief betrokken. De bekeuringen zijn als volgt onderverdeeld naar gemeente: Gemeente Bergen op Zoom: 96
Gemeente Roosendaal: 91
Gemeente Rucphen: 25
Gemeente Halderberge: 68
Gemeente Woensdrecht: 49
Gemeente Steenbergen: 15
De meeste bekeuringen gingen uit naar fietsers en bromfietsers. Een defect voorlicht of achterlicht kwam de fietsende overtreders op een bekeuring van 15 euro te staan; hun medeweggebruikers op de bromfiets moesten hiervoor een boete van 25 euro betalen. Voor jongeren onder de 16 jaar is overigens wettelijk een aangepast tarief vastgesteld.

Politie waarschuwt voor biljetten van 200 euro

BERGEN OP ZOOM/HALSTEREN/HALDERBERGE/RUCPHEN/ROOSENDAAL: De politie in het district Bergen op Zoom heeft in een paar weken tijd aangifte opgenomen van diverse winkeliers, die gedupeerd zijn door de ontvangst van een vals biljet van 200 euro. Inmiddels zijn meer dan 10 valse biljetten bij de politie gemeld. De biljetten zijn van opmerkelijk goede kwaliteit. Bij controle van de biljetten onder de UV-lamp zijn ze eigenlijk niet van een goed biljet te onderscheiden. Het enige verschil is dat de biljetten wat dikker en gladder aanvoelen dan de normale 200 eurobiljetten en dat ze gemakkelijker scheuren. De echte biljetten zijn van een katoen/linnen samenstelling; de aangetroffen valse exemplaren zijn uitsluitend van papier. In België loopt al enige tijd een onderzoek naar valse 200 eurobiljetten. Of de in het politiedistrict Bergen op Zoom aangetroffen exemplaren uit België afkomstig zijn, is nog niet bekend. Mede met het oog op de naderende Carnaval (leutbonnen en neutbonnen) adviseert de politie ondernemers uiterst voorzichtig te zijn bij de acceptatie van biljetten van 200 euro.

Politie pakt mannen met softdrugs op

OSSENDRECHT: De politie heeft donderdagavond op de Rijksweg A4 drie mannen aangehouden voor softdrugs. Het gaat om een 22-, 21-, 23-jarige mannen allemaal afkomstig uit Frankrijk. Zij bleken na onderzoek in het bezit te zijn van 40 gram hennep.
Ook zijn donderdagavond een 32-jarige man en een 23-jarige man uit Frankrijk aangehouden op de Rijksweg A4omdat zij ook 40 gram hennep bij zich hadden. Alle verdachten kregen een boete opgelegd maar konden dit niet voldoen. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau en zijn met een dagvaarding naar huis gegaan.

Politie vindt flinke hoeveelheid hennep na tip

BERGEN OP ZOOM: Donderdag heeft het speciale politieteam Courage in een woning aan de Kremerstraat 15.800 gram hennep en 4450 gram vermoedelijk amfetamine aangetroffen. De politie is gaan zoeken na een melding van stank overlast in de omgeving van het St-Catharinaplein en de Kremerstraat. In overleg met Justitie is hierop de woning aan de betreden. De bewoner(s) van dit pand bleken niet thuis te zijn. In gezelschap van de Rechter Commissaris is de woning doorzocht. In de woning werd in een kamer 15.800 gram hennep aangetroffen. In een slaapkamer werd onder het bed een hoeveelheid wit poeder aangetroffen. Dit poeder bleek na testen vermoedelijk amfetamine te zijn (speed). Het ging om een hoeveelheid van 4450 gram. Alle goederen zijn in beslag genomen en de politie stelt een onderzoek in.

Twee jongens uit België met weed

BERGEN OP ZOOM: Vrijdagmiddag zijn twee mannen uit België aangehouden op Plein 13 voor softdrugs. Het gaat om een 21-jarige en 22-jarige man uit Antwerpen-Merksem. Ze vergaten richting aan te geven en dit viel de agenten op. Toen zij de bestuurders aanspraken roken ze een scherpe henneplucht. Na onderzoek vonden ze 40 gram hennep. Ze kregen beide een boete van 270 opgelegd die ze onmiddellijk betaalden. Hierna konden ze hun weg vervolgen.

Politie houdt opnieuw verdachte aan voor brand Nieuwe Markt

ROOSENDAAL: De politie heeft in het onderzoek naar de brand aan de Nieuwe Markt en Tussen-de-Markten in Roosendaal woensdag een verdachte aangehouden. Het gaat om een minderjarige afkomstig uit Bergen op Zoom. De brand aan de Markten heeft in de binnenstad van Roosendaal voor miljoenen Euro's schade aangericht in de nacht van 8 op 9 september 2004. Er zit voor deze brand ook nog een andere verdachte vast. De verdachte is vandaag voorgeleid aan de Rechter-commissaris en blijft in voorlopige hechtenis.

Diefstal uit auto

ROOSENDAAL: Vanuit een auto die geparkeerd stond op de Wilhelminastraat is een autoradio/cd-speler gestolen. Dit feit moet heeft plaatsgevonden tussen woensdag 19.30 uur en donderdag 07.30 uur. De eigenaar heeft geen idee hoe men in de auto heeft kunnen komen. Er waren namelijk geen sporen van braak aanwezig.

Autoalarm alarmeert eigenaar auto

ROOSENDAAL: Donderdagavond werd een eigenaar van een personenauto onaangenaam verrast. Hij had zijn auto op de Brugstraat geparkeerd om daar naar de bioscoop te gaan bezoeken. Tijdens de pauze hoorde hij het autoalarm afgaan. De man liep naar buiten en zag dat het autoalarm afkomstig was van zijn personenauto. Er was een ruit ingeslagen. De man mist geen goederen vanuit zijn auto, waarschijnlijk zijn de dieven gestoord.

Auteur: Karen de Groot