Politie Midden- en West Brabant

Sitemap: home - Persberichten

A58 richting Eindhoven ruim twee uur gestremd

TILBURG, 21 januari 2005

Vrachtwagenchauffeur raakt licht gewond bij aanrijding A58

MOETGESTEL Op de A58 onder de gemeente Moergestel is vanavond rond zeven uur een 59-jarige man uit Gemert licht gewond geraakt. De man werd door ambulancepersoneel voor nader onderzoek overgebracht naar het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg. Daar werd een hersenschudding geconstateerd.

Rond zeven uur werd de man uit Gemert die in een lichte vrachtwagen in de richting van Eindhoven reed van achteren aangereden door een Tsjechische vrachtwagen met oplegger. Deze Tsjechische vrachtwagen werd bestuurd door een 44-jarige Tsjech, die op nog onverklaarbare wijze achter op de Nederlandse vrachtwagen reed.

Door de aanrijding is de auto van de Nederlandse vrachtwagenchauffeur in de sloot beland en raakte de bestuurder bekneld.

De brandweer heeft de man uit zijn benarde positie bevrijd.

Personeel van de Verkeersongevallen Analyse van de [politie Midden en West Brabant heeft ter plaatse een uitgebreid onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.

Door het ongeval is de A58 voor het verkeer in de richting van Eindhoven ongeveer 2 ½ uur gestremd geweest. Het verkeer werd omgeleid via Den Bosch.

Auteur: Carel Bouman