Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Website Zuidoost schiet omhoog naar plek 56
21 januari 2005

De website van stadsdeel Zuidoost: www.zuidoost.amsterdam.nl is in de gemeenteranglijst Overheid.nl, waar ruim 490 gemeentesites geregistreerd staan, gestegen van plek 78 naar plek 56. Vooral op het gebied participatie scoort de website nu veel beter.

Overheid.nl voert in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties onderzoek uit naar de kwaliteitsontwikkeling van overheidswebsites. Gemeentesites kunnen onder andere scoren op gebruiksvriendelijkheid, bestuurlijk, dienstverlening en participatie. De stijging op de ranglijst komt vooral door de extra punten die de site krijgt op het onderdeel `participatie'. Ruim een maand geleden is gestart met het plaatsen van enquêtes op de website. Zo konden bezoekers de afgelopen weken een keuze maken uit vier versies van een standbeeld voor het Anton de Komplein in Amsterdam Zuidoost. Ruim 1.500 mensen maakten hiervan gebruik.

De ontwikkeling van de website is nog steeds in volle gang. Naast de verdere verbetering van de participatie zal de website ook op het gebied van dienstverlening zich nog verder ontwikkelen. Hierdoor zullen bewoners steeds meer producten vanuit huis kunnen aanvragen of inzien waarvoor ze nu nog naar het stadsdeelkantoor moeten komen .