EXPO BUSINESS PARTNERS

De beurs voor tweede woningen in het buitenland

Steeds meer inwoners laten na hun 55e jaar Nederland voor wat het is. Verlieten in 2003 meer dan 60.000 inwoners ons land om hun geluk te zoeken in een ander, in 2004 is dit aantal ver boven de 70.000 uitgestegen. De verwachting voor 2005 is dat het aantal hier wel eens ver boven zal kunnen komen te liggen. Uit ondervragen blijkt dat steeds meer mensen ons land zien als een land met te veel regeltjes en wetjes, die het wonen hier niet stimuleert. Ook de spanningen en toenemende criminaliteit doen veel mensen besluiten uit te zien naar een stek in het buitenland.Ook de groep onder 55 jaar gaat zich steeds meer focussen op een huisje in het buitenland. Prettiger woon-en leefklimaat zijn niet altijd het hoofdmotief. Ook het goedkope levensonderhoud spreekt de Nederlanders erg aan. Om zich te oriënteren zal van 21 t/m 23 januari 2005 voor de achttiende maal de beurs IMMO INTERNATIONAL worden gehouden. Deze beurs die al elf maal eerder in Houten werd gehouden is bestemd voor een ieder die op zoek is naar een leuk huisje, appartement, boerderijtje of zelf een geweldig kasteel in het buitenland. Inmiddels kochten duizenden mensen een huis via de contacten die werden gelegd tijdens een van de beurzen van IMMO International. In september 1996 werd de eerste beurs gehouden. Al snel groeide de beurs uit tot dé beurs voor internationaal onroerend en kenmerkte zich al snel tot een hoog kwaliteitsniveau.
Makelaars uit vele landen presenteren zich d.m.v. foto- en videopresentaties en maquettes.
De beurs is speciaal voor de Nederlander en Belg die op zoek is naar een (tweede) woning in het buitenland.
Gedurende deze drie dagen zullen ruim 115 makelaars, bemiddelaars en projectontwikkelaars met onroerend goed uit meer dan 25 landen en eilanden hun bestaande en nieuwbouwwoningen tonen aan het Nederlandse (en Belgische) publiek. Bent u geïnteresseerd of wilt u wilt de mogelijkheden voor de aankoop van een (2e) huis in het buitenland eens rustig bekijken, dan is dit voor u de gelegenheid bij uitstek om u op vrijblijvende manier voor te laten lichten. Lekker snuffelen bij de makelaars tussen ruim 50.000 huizen, villa's, boerderijtjes, appartementen, chalets en kastelen uit alle uithoeken van de wereld. Deze worden aan u getoond op deze bijzondere expositie. Financiële dienstverleners, fiscalisten, juristen, verhuisbedrijven en uitgevers van boeken en tijdschriften geven informatie over hun specialisme.

Populaire landen
Turkije is een land wat erg populair is op dit moment. Voor een prachtig afgewerkt appartement betaal je vaak niet meer dan 40.000 euro. Vrijstaande huizen koop je aan de prachtige Turkse kust al voor prijzen ver onder de 100.000 euro. De woningen worden steeds luxer en groter in Turkije en ook de kopers die nu een 2e huis bezitten in een ander warm land gaan voor Turkije. Voor beoefenaars van het golfspelletje is de kust bij Belek een waar paradijs. Schitterende golfbanen en goedkope greenfees. Laguna Development Belek komt met schitterende villa's op grote grondstukken met alle denkbare luxe. Alle vloeren worden uitgevoerd in 1e klas marmer. De badkamers zijn voorzien van stoombaden en jetstreamcabines en nog veel meer pure luxe. De villa's worden aangeboden vanaf 150.000 euro. Vliegen naar Turkije is ook goedkoop en brengt huizenbezitters naar Turkije vanaf diverse luchthavens. Het is geen uitzondering meer dat men voor een lang weekend even op en neer vliegt om te genieten van dit prachtige land. Ruim twintig makelaars en projectontwikkelaars geven u de nodige informatie. Voor een uitgebreide algemene informatie kunt u ook de gratis lezing bijwonen. De Italiaanse streken Toscane, Umbrië en de Marche zijn erg populair bij de hogere klasse. Een huis in een van de schitterende landschappen is een droomwens voor veel Nederlanders. Ook over dit land veel informatie op de beurs. Tsjechië is al enkele jaren zeer geliefd. Aantrekkelijke en betaalbare prijzen voor leuke huizen met veel grond in zonnige en bergachtige gebieden. In dit land koop je nog een huis voor de prijs van een caravan. De landen rond de middellandse zee blijven populair. Spanje is de laatste jaren wel wat duurder geworden maar blijft nog steeds nummer één bij de zonaanbidders. Frankrijk is verdreven door Turkije maar is nog steeds een goede nummer drie en is vooral geliefd bij de mensen die ook een kort weekje of een lang weekend gebruik willen maken van hun huis in Frankrijk.
Bent u op zoek naar een droomhuis in Frankrijk, Spanje, Turkije, Italië, Tsjechië of een ander spannend land, breng dan een bezoek aan deze sfeervolle en zeker interessante en informatieve beurs. Kom een dagje gezellig shoppen en vindt het huis van uw dromen.

De deelnemende makelaars presenteren woningen uit o.a. Bali, België, Bonaire, Brazilië, Corfu, Costa Rica, Cyprus, Duitsland, Egypte, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Indonesië, Italië, Kreta, Lesbos, Malta, Oostenrijk, Peloponnesos, Portugal, Rhodos, Slowakije, Spanje, Thailand, Tsjechië, Turkije, Verenigde Staten (Florida), Zakynthos, Zuid-Afrika en Zweden.
De bezoekers kunnen vrijblijvend shoppen in een anonieme omgeving. Gratis advies inwinnen bij deskundigen in diverse disciplines. De beurs is een 'must' voor een ieder die zich wil oriënteren voor de aankoop van een huis in het buitenland of een recreatiewoning in Nederland. Zowel degene die een woning zoekt als tweede huis als degene die zich permanent wil vestigen in het buitenland kan zich uitgebreid laten informeren.

Lezingen
Op zaterdag 22 januari en zondag 23 januari kan de bezoeker lezingen bijwonen over het kopen en wonen in Spanje, Italië, Frankrijk, Portugal, Hongarije, Turkije, Tsjechië en de Verenigde Staten. Tijdens de lezingen zal aan de orde komen o.a. juridische en fiscale aspecten, maar ook strategische zaken, aan- en verkoop van onroerend goed en vele andere interessante en belangrijke zaken. Na elke lezing is er gelegenheid tot het stellen van vragen.
De lezingen zijn gratis toegankelijk voor bezoekers van de beurs.

In het kort het programma van zaterdag 22 en zondag 23 januari:

Dennenzaal
10.00-11.45 uur Frankrijk
12.00-13.45 uur Spanje
14.00-15.00 uur Turkije
15.15-16.15 uur Hongarije

Eikenzaal
10.15-11.15 uur Italië
11.30-12.30 uur Tsjechië
12.45-13.45 uur USA (Florida)
14.00-15.00 uur Portugal

Openingstijden beurs:
vrijdag 21 januari 12.00 - 17.00 uur
Zaterdag 22 januari 10.00 - 17.00 uur
Zondag 23 januari 10.00 - 17.00 uur

Adres:
Euretco Expo Center
Meidoornkade 24, 3992 AE Houten (6 kilometer onder Utrecht) Tel: 030-6349100

Het Euretco Expo Centrum is makkelijk te bereiken en ligt centraal in Nederland. Op de A27, de rijksweg tussen Breda en Utrecht, neemt u de afslag Houten (afrit 29). Onderaan de afrit gaat u bij de rotonde linksaf richting Houten en volgt de borden Euretco Expo Center. U kunt voor de deur gratis parkeren.

De toegangsprijs bedraagt 7,50 euro, kinderen t/m 12 jaar gratis. Er is een videozaaltje voor de kleintjes.

Voor meer informatie kunt u bellen naar Expo Business Partners BV, telefoon 040-2422417, of de website bezoeken:
www.immo-international.nl

14 jan 05 09:16