Ingezonden persbericht


ministerie van Landbouw,
Natuur en Voedselkwaliteit

Minister Veerman bezoekt Grüne Woche in Berlijn

17 januari 2005 - Minister Veerman van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit bezoekt op vrijdag 21 en zaterdag 22 januari de Grüne Woche in Berlijn. De Grüne Woche is met zo'n zestig deelnemende landen en ongeveer een half miljoen bezoekers een van de grootste agrarische consumentenbeurzen ter wereld. Nederland is voor de 53e keer vertegenwoordigd en is daarmee de oudste buitenlandse deelnemer.

Op vrijdag 21 januari staat de officiële rondgang over de beurs op het programma (aanvang 8.00 uur). Om 8.30 uur is een ontmoeting met Nederlandse pers en het Nederlandse bedrijfsleven gepland. Ook woont Veerman de presentatie 'De Groene Stad' van de Nederlandse sierteeltsector bij (aanvang 12.00 uur). De middag wordt besteed aan bilaterale gesprekken, o.a. met enige Duitse deelstaatministers. In de avond is nog een bilateraal gesprek gepland met de Russische landbouwminister Gordeev over de Russische boycot van plantaardige producten.

Op zaterdag 22 januari woont minister Veerman van 10.00 tot 14.00 uur het 12e Oost-West Landbouwforum bij. Hij zal daar een toespraak houden en deelnemen aan een podiumdicussie over duurzame landbouw.

Let op: De abonneelijst van de oude site gaat verdwijnen. Wilt u nog steeds informatie ontvangen van het ministerie van LNV, meldt u zich dan opnieuw aan!

Aanmelden / afmelden persberichten via e-mail homepage