Gemeente Veendam


Burgerraadpleging BWI

Publicatiedatum: 20 januari 2005

Wie van de twee??

Op 16 november 2004 heeft het college van B&W ingestemd met de voorgestelde procedure voor het maken van een ontwerp voor het nieuwe Bedrijfsverzamelgebouw Werk en Inkomen (BWI). Hiervoor zijn vijf architecten gevraagd om een ontwerp voor het gebouw te maken. Het college heeft in haar vergadering van 19 januari 2005 uit de vijf ingediende ontwerpen twee ontwerpen uitgekozen. De ontwerpen van de architecten van Team 4 en I'm zijn op basis van een uitgebreide discussie en afwegingen als beste uit de bus gekomen.

Door een meerderheid van de gemeenteraad is op 11 januari 2005 besloten om de burgers van Veendam in de gelegenheid te stellen hun mening te geven over de, door het college geselecteerde, ontwerpen. Alle ontwerpen zijn van 21 januari tot en met 4 februari te zien in cultuurcentrum Van Beresteyn. Inwoners van Veendam kunnen van 21 januari tot en met 4 februari, via de website www.veendam.nl of via een bon in de Veendammer van 25 januari of 1 februari hun voorkeur voor één van de ontwerpen aangeven. Na de burgerraadpleging zal het college uiteindelijk zijn keuze voor één van de twee ontwerpen maken. Op 8 februari maakt het college de definitieve keuze. Deze keuze wordt op ook 8 februari gepresenteerd aan de commissie BEM.

In 2003 is er in opdracht van de gemeente een locatieonderzoek uitgevoerd naar een geschikte locatie voor het Bedrijfsverzamelgebouw Werk en Inkomen (BWI). Daarvoor zijn er zes locaties onderzocht. Uiteindelijk is gekozen voor een locatie aan de Sorghvlietlaan, aan de noordzijde van de Sorghvliethal. In dit gebouw worden onder andere de sector Maatschappelijke Zaken, het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) en de afdeling Sport en Recreatie gehuisvest. Het gebouw moet medio 2006 klaar zijn. De gemeente is eigenaar van de grond en de kantooroppervlakte van het nieuwe gebouw bedraagt ongeveer 2500 m2. Bij de realisatie van het gebouw worden verschillende partijen betrokken zoals bijvoorbeeld medewerkers/ gebruikers, omwonenden, burgers en de gemeente Veendam.