InBev

Gezamenlijk persbericht van InBev en SUN Interbrew Ltd

InBev maakt haar voornemen bekend om de resterende minderheidsaandeelhouders in SUN Interbrew Ltd USD 33,41 per aandeel aan te bieden

Brussel, Moskou, 21 januari 2005

InBev (Euronext: INB) ("InBev") en SUN Interbrew Ltd (Lux: SUNAG) ("SUN Interbrew") kondigen vandaag aan dat de raad van bestuur van SUN Interbrew een aantal besluiten heeft genomen betreffende de aankoop door InBev van in totaal 19.382.777 aandelen in SUN Interbrew van SUN Trade (International) Ltd ("SUN Trade") en haar verbonden vennootschappen, alsook in totaal 7.720.199 aandelen in SUN Interbrew van Eco Holdings Limited ("Alfa-Eco") en haar verbonden vennootschappen, samen de "transfers" genoemd. InBev heeft aan de raad van bestuur van SUN Interbrew ook gemeld dat zij zich voorneemt, na het afronden van de transfers, een bod uit te brengen met het oog op het verwerven van de uitstaande aandelen met en zonder stemrecht voor een bedrag van USD 33,41 per aandeel van SUN Interbrew. De bestuurders van SUN Interbrew verwelkomen het voorgenomen bod en bevelen de aanvaarding van het voorgenomen bod aan.

Tijdens een vergadering op 20 januari 2005 besliste de raad van bestuur van SUN Interbrew (i) de investeringsovereenkomst van 2 april 1999 en de Vladivostok-overeenkomst van 10 oktober 2003 te beëindigen; (ii) alle belangen van SUN Interbrew in de Yekaterinburg Brewing Company aan Alfa-Eco over te dragen; (iii) SUN Trade te steunen om de overdracht te bewerkstelligen van al haar belangen in Damsel (en indirect alle aandelen in OAO "Patra" in het bezit van Damsel, goed voor 23,8% van het geplaatst kapitaal van OAO "Patra") aan Alfa-Eco; (iv) de Yekaterinburg Brewing Company, OAO "Patra" en Alfa-Eco te bevrijden en te ontslaan van claims met betrekking tot de Yekaterinburg Brewery; en (v) Alfa-Eco te bevrijden en ontslaan van en te vergoeden voor andere potentiële claims.

Alfa-Eco ging ermee akkoord SUN Interbrew, InBev en hun respectieve verbonden vennootschappen te bevrijden en te vergoeden tegen voorwaarden die overeenkomen met de voorwaarden die InBev en SUN Interbrew zich voornemen aan Alfa-Eco toe te kennen.

Een gedetailleerde verklaring met bijkomende informatie werd verstuurd naar de aandeelhouders van SUN Interbrew.
Pagina 1 van 3

Het afronden van de transfers is afhankelijk van de gebruikelijke voorwaarden en goedkeuringen, waaronder de goedkeuring door de aandeelhouders van SUN Interbrew op een buitengewone algemene vergadering van de klasse A-aandeelhouders van SUN Interbrew op 31 januari 2005. Vandaag gaat men ervan uit dat de transfers gelijktijdig kunnen worden afgerond tijdens het eerste kwartaal van 2005.

Gelet op het beperkt aantal InBev-aandelen dat ten gevolge van het ondertekenen van de gewijzigde overeenkomst met SUN Trade op 10 januari 2005 aan SUN Trade moet worden toegekend, heeft de raad van bestuur van InBev beslist dat de goedkeuring van de SUN Trade-transfer niet meer ter goedkeuring van de aandeelhouders van InBev moet worden voorgelegd.

InBev heeft aan de raad van bestuur van SUN Interbrew gemeld dat zij zich voorneemt, volgend op en afhankelijk van het afronden van de transfers, tengevolge waarvan InBev een economisch belang van 98,5% in SUN Interbrew zal hebben, een bod uit te brengen op de resterende aandelen van SUN Interbrew voor een bedrag van USD 33,41 voor elk aandeel van SUN Interbrew met en zonder stemrecht (het "voorgenomen bod"). De vorm onder dewelke het voorgenomen bod zou worden gemaakt moet nog worden bepaald. Indien het een openbaar bod wordt, wordt verwacht dat dit zal onderworpen zijn aan de gebruikelijke voorwaarden. De aandeelhouders van SUN Interbrew worden eraan herinnerd dat InBev niet wettelijk of reglementair gebonden is om een dergelijk bod uit te brengen en dat verwacht wordt dat de SUN Interbrew aandelen zullen worden geschrapt.

Alle bestuurders, ook de onafhankelijke bestuurders van SUN Interbrew, verwelkomen het feit dat InBev haar intentie heeft bekend gemaakt om het voorgenomen bod uit te brengen, en dit zonder enige wettelijke of reglementaire verplichting dergelijk bod te doen en bevelen de aandeelhouders van SUN Interbrew aan het voorgenomen bod, indien het wordt uitgebracht, te aanvaarden.

Elk aanbod dat hierin wordt beschreven, wordt niet gedaan, direct noch indirect, in of naar de Verenigde Staten. Dit persbericht en eender welke documentatie in verband ermee mogen niet worden verstuurd naar noch op enige andere wijze worden verdeeld in de Verenigde Staten, ongeacht of dit gebeurt met gebruik van de Amerikaanse post of gelijk welke andere middelen of instrumenten van handel tussen de staten van de V.S. of van buitenlandse handel met de V.S. (met inbegrip van, zonder beperking, post, fax, telex, telefoon en internet), of van de faciliteiten van een Amerikaanse nationale effectenbeurs. Elk aanbod dat hierin wordt beschreven, kan niet worden aanvaard via dergelijk gebruik, middelen of instrumenten in of vanuit de Verenigde Staten. Bijgevolg worden en mogen geen kopieën van dit persbericht en van eender welke documentatie in verband ermee worden verstuurd of op enige andere wijze worden verdeeld in of naar of vanuit de Verenigde Staten of, in deze hoedanigheid, naar bewaarders, beheerders of gevolmachtigden die aandelen bijhouden voor personen die de Amerikaanse nationaliteit bezitten, en personen die dergelijke documenten ontvangen (met inbegrip van bewaarders, gevolmachtigden en beheerders) mogen ze niet verdelen of versturen in, naar of vanuit de Verenigde Staten.

Pagina 2 van 3

Elke voorgenomen aanvaarding van een dergelijk aanbod zoals hierin beschreven dat direct of indirect het resultaat is van een inbreuk op deze beperkingen zal ongeldig zijn. Geen aandelen, met inbegrip van aandelen die de basis vormen van een GDR, zullen worden gevraagd van een ingezetene van de Verenigde Staten en aandelen die in antwoord worden verstuurd door een Amerikaanse ingezetene zullen niet worden aanvaard.

Over InBev
InBev is een beursgenoteerd bedrijf (Euronext: INB) met hoofdzetel in Leuven, België. Het bedrijf, waarvan de oorsprong teruggaat tot 1366, is vandaag de grootste brouwer ter wereld in volume. De strategie van InBev bestaat erin haar lokale platformen te versterken door belangrijke posities uit te bouwen in de belangrijkste biermarkten ter wereld. Dit wordt gerealiseerd door interne groei, maximale efficiëntie, gerichte overnames en door de consument op de eerste plaats te zetten. InBev heeft een portfolio van meer dan 200 merken, waaronder Stella Artois®, Brahma®, Beck's®, Leffe®, Hoegaarden®, Staropramen® en Bass®. InBev stelt ongeveer 77.000 mensen te werk en heeft activiteiten in meer dan 30 landen in Amerika, Europa en Azië. In 2003 realiseerde InBev een netto-omzet van meer dan 9,3 miljard (2003 pro forma). Bezoek voor meer informatie onze website www.InBev.com.

Over SUN Interbrew Ltd
SUN Interbrew Limited is the second largest brewer in Russia and the largest brewer in Ukraine. The company was set up in 1999 as a strategic partnership between InBev, the No. 1 global brewer, and the SUN Group, operating in the region since 1958, and in the beer sector of Russia and CIS since the beginning of 1990s.

The company's main brands are Stella Artois®, Beck's®, Staropramen®, Klinskoye, Sibirskaya Korona, and Tolstiak in Russia, and Stella Artois®, Beck's®, Chernigivske, Rogan, Taller and Yantar in Ukraine.

SUN Interbrew is a public company registered in Jersey, whose shares are listed in Luxembourg and traded on the Luxembourg, Frankfurt and Berlin stock exchanges.

Verdere informatie

InBev
Marianne Amssoms Patrick Verelst Corporate Media Relations Director VP Investor Relations Tel: +32-16-27-67-11 Tel: +32-16-27-65-41 Fax: +32-16-50-67-11 Fax: +32-16-50-65-41 E-mail: marianne.amssoms@inbev.com E-mail: patrick.verelst@inbev.com

SUN Interbrew Ltd
SUN Interbrew Limited
Joseph W.Strella, Chief Executive Officer +7 (501) 960-2360 Luc Vanheel, Chief Financial Officer
Irina Kibina, Senior Vice President, Corporate Affairs & Communication

Pagina 3 van 3


---- --