STICHTING DISPOSABLES BENELUX

RetourAward St. Disposables Benelux voor gemeente Lelystad

RetourAward Stichting Disposables Benelux voor gemeente Lelystad! Gemeente Lelystad beste inzamelaar van automatenbekers over het jaar 200 .

De Stichting Disposables Benelux houdt zich bezig met de verbetering van bekerinzamelsystemen en stimuleert hergebruik van gerecycled materiaal. Voor de inzameling en materiële recycling van éénmalig gebruikte automaten- en drinkbekers heeft de Stichting het Retoursysteem(r) ontwikkeld waaraan bedrijven en organisaties kunnen deelnemen. De gebruikte bekers worden na inzameling verwerkt tot grondstof voor diverse nieuwe producten zoals plantenpotjes, DVD cassettes en linialen. De Stichting vertegenwoordigt de gehele automatenbranche, producenten van disposables en de grondstoffenleveranciers.
De RetourAward wordt toegekend aan een organisatie die als abonnee van de Stichting een opmerkelijke recycle-inspanning heeft geleverd. Als beoordelingsmaatstaf wordt hierbij het inzamelpercentage van automatenbekers genomen en de eventuele stijging hiervan. Tevens wordt bekeken of de kandidaat over een goed milieuzorgsysteem beschikt. Dit jaar werd de RetourAward alweer voor de elfde maal uitgereikt.

Inzamelingspercentage van Gemeente Lelystad ruim 90% De gemeente Lelystad leverde een opmerkelijke prestatie met een inzamelingspercentage van ruim 90%. Lelystad is sinds 1996 actief als abonnee en heeft sindsdien hoge inzamelingspercentages gehaald, maar 2003 was uitzonderlijk.
In 2002 was KPN winnaar van de RetourAward en eerdere awards werden onder andere uitgereikt aan het Academisch ziekenhuis van Amsterdam, Siemens, de Belastingdienst en Philips. De Stichting Disposables Benelux is verheugd dat er nu een gemeente de RetourAward heeft gewonnen, want dat kan wellicht als stimulans werken voor andere gemeenten.
Naast het inzamelen van automatenbekers ten behoeve van bekerrecycling draagt de gemeente Lelystad het milieu een warm hart toe. Met het milieuzorgplan wordt waar mogelijk op alle fronten voorzichtig met het milieu omgegaan. Recent ontving de gemeente Leystad ook een prijs voor de meest energiezuinige wijk van Nederland.

RetourAward + cheque uitgereikt aan wethouder J. Mattie Uit handen van de heer H. Jukkenekke van de Stichting Disposables Benelux ontving wethouder J. Mattie van de Gemeente Lelystad op woensdag 19 januari jl. de RetourAward in de vorm van een miniatuur inzamelbak. De heer Jukkenekke was blij dat de gemeente Lelystad het belang van inzameling ten behoeve van bekerrecycling inziet. 'Tegenwoordig denkt men vaak dat energieterugwinning door verbranding de beste oplossing is, maar een recent onderzoek uitgevoerd door TNO-MEP wijst uit dat bekerrecycling nog altijd het minst belastend is voor het milieu', aldus de heer Jukkenekke. De heer Mattie was verheugd met de de RetourAward die hij een mooi plekje in het gemeentehuis zal geven. Hij nam ook de personeelscheque van 1000,-- Euro in ontvangst dat gekoppeld is aan de RetourAward. De heer Mattie prees de inzet van alle betrokken mensen en stelde, namens het personeel van de Gemeente Lelystad, de cheque van 1000,-- Euro ter beschikking aan de slachtoffers van de zeebeving in Azië en stort het bedrag op giro 555!

Stichting Disposables Benelux
Telefoon: 0800-022 2024
Website: www.bekerrecycling.nl