Partij van de Arbeid


Persbericht


Den Haag, 21 januari 2005


Partij van de Arbeid start landelijke campagne PvdA-belangstellenden


De PvdA start als eerste politieke partij in Nederland een campagne gericht op sympathisanten en geïnteresseerden in de partij om zich te laten registreren als PvdA-belangstellende.


De PvdA betrekt al sinds 2003 met succes veel niet-leden bij haar activiteiten, onder andere door de vele Meer Rood Op Straat-acties en een open uitnodigingsbeleid voor bijeenkomsten. Dit heeft al geleid tot 900 aanmeldingen om als PvdA-belangstellende geregistreerd te worden.


Veel nieuwe leden van de PvdA worden lid na een bezoek aan een bijeenkomst of een gesprek met PvdA-ers op straat. Maar veel sympathisanten en geïnteresseerden vinden de stap naar het lidmaatschap in eens te groot. Er is behoefte aan een tussenvorm waarin kennis gemaakt kan worden met de partij.


Vanaf nu kunnen niet-leden zich daarom vrijblijvend en gratis laten registreren als PvdA-belangstellende. Belangstellenden ontvangen vervolgens per post een informatiepakket en worden daarna regelmatig via e-mail op de hoogte gehouden van de activiteiten van de partij en uitgenodigd voor bijeenkomsten.


In het kader van de campagne is een flyer ontwikkeld die in grote oplage in het land verspreid zal worden, en vanaf volgende week worden wervende advertenties geplaatst in landelijke dagbladen. Onder de titel 'Wat leeft er bij u?' worden geïnteresseerden opgeroepen om zich te melden als PvdA-belangstellende via de website www.pvda.nl of door te bellen met 020-5512295.