Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 21 januari

* AUTO OVER DE KOP; BESTUURDER OVERLEDEN
ROTTERDAM - Een 33-jarige man uit Rotterdam is donderdagavond om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de Giessenbaan. Omstreeks kwart over zeven was hij met zijn wagen door nog onbekende oorzaak over de kop geslagen. Politiemensen stelden een onderzoek in en troffen de auto ondersteboven aan tegen een lantaarnpaal. De 33-jarige bestuurder overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Als gevolg van de aanrijding werd de rijbaan gedurende enige tijd afgesloten voor het verkeer. De Technische Ongevallen Dienst stelt een onderzoek in.


* MAN IN NEK GESTOKEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district West stelde vrijdagmorgen vroeg, omstreeks twee uur, een onderzoek in naar aanleiding van een melding dat er in het Erasmus Medisch Centrum een man was die met een mes was gestoken. In het ziekenhuis werd een 48-jarige man uit Rotterdam aangetroffen, die een steekwond in zijn nek had. Het slachtoffer verklaarde dat hij in de 2e Middellandstraat onenigheid had gekregen met twee onbekende mannen. Toen de hij wegliep werd hij door één van de verdachten met een mes in z'n nek gestoken. Na de steekpartij stapten de twee daders in een auto en reden weg in onbekende richting. Het slachtoffer is op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan, waar de politie werd gealarmeerd. De recherche van het district Rotterdam-Centrum stelt een onderzoek in naar de twee verdachten van de steekpartij.


* HORECA-ACTIE; ACHT VREEMDELINGEN AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum heeft donderdagmiddag en -avond samen met de Vreemdelingendienst, Eneco, Brandweer, Voedsel en Warenautoriteit en de Douane een horeca-actie gehouden op de West-Kruiskade en 1e Middellandstraat. In totaal werden 24 horecagelegenheden gecontroleerd op de naleving van diverse vergunningsvoorschriften. In vier zaken was geen exploitant aanwezig en één horecagelegenheid had geen exploitatievergunning en werd direct gesloten. Door personeel van Voedsel en Warenautoriteit zijn elf waarschuwingen uitgereikt in het kader van de drank- en tabakswet. Er werden twee bekeuringen uitgeschreven. In een Chinees restaurant werden acht vreemdelingen van Chinese afkomst, die illegaal in Nederland verbleven, aangetroffen (in de leeftijd van 22 t/m 43 jaar). Ze zijn allemaal aangehouden en overgedragen aan de Vreemdelingendienst. Brandweerpersoneel controleerde twaalf horecagelegenheden, waarbij werd geconstateerd dat slechts twee gelegenheden aan de wettelijke voorschriften voldeden. Bij de overige tien zaken waren onder meer de blusmiddelen niet in orde, was geen noodverlichting aangebracht en ontbreken nooduitgangen. De nodige vervolgonderzoeken worden ingesteld.

Middaguitgave donderdag 20 januari

* JONGEN AANGEHOUDEN VOOR ZEDENMISDRIJF
(Zie persbericht d.d. 19 januari 2005)
SPIJKENISSE - Maandag 27 december jl. werd een 16-jarige jongen samen met zijn 10 jarige broertje door politiepersoneel aangehouden op verdenking van een zedenmisdrijf. De 16-jarige jongen werd door de Officier van Justitie in bewaring gesteld. De 10-jarige jongen kan gezien zijn leeftijd niet strafrechtelijk worden vervolgd en is overgedragen aan de jeugdhulpverlening. De 16-jarige verdachte dwong op zaterdagmiddag 18 december jl. rond vier uur op de Tijmdonk een 12 jarige meisje, eveneens afkomstig uit Spijkenisse, tot seksuele handelingen, waarbij het 10-jarige broertje toekeek. Vervolgens namen zij van het slachtoffertje 20 Euro mee. Aan de hand van het opgegeven signalement konden de beide verdachten op 27 december jl. worden aangehouden.
(De Persofficier van Justitie)


* JONGEN ONDER BEDREIGING VUURWAPEN BEROOFD; GETUIGENOPROEP

ROTTERDAM - Een 17-jarige Rotterdammer werd woensdagavond rond acht uur bij de tramhalte Slinge/Langenhorst door twee jongens overvallen. Een van de overvallers vroeg aan het slachtoffer om een sigaret waarna zij hem vastpakten en fouilleerden. Tijdens de fouillering werd een pistool en een mes getoond, waarmee het slachtoffer vervolgens werd bedreigd. Daarna werd het slachtoffer gedwongen mee te gaan met de tram naar de Laan op Zuid. Daar werden de pinpassen van het slachtoffer afgenomen en werd geprobeerd geld te pinnen bij een geldautomaat. De recherche van district Feyenoord-Ridderster, die een nader onderzoek instelt, is opzoek naar getuigen van deze beroving. De eerste overvaller was een vermoedelijke Marokkaanse jongen in de leeftijd van circa 18 jaar oud, met een normaal postuur, een lengte van 1.80 a 1.85 en kort geknipt zwart haar. De tweede overvaller was een jongen met een Antilliaans uiterlijk, ongeveer 17 jaar oud, een tenger postuur, tussen de 1.65 en 1.70 lange met op zijn rechterwang een litteken. Mocht u getuige zijn geweest of informatie hebben over de overvallers neemt u dan contact op met telefoonnummer 0900-8844 en vraagt u naar het geweldsteam van district Feyenoord-Ridderster.

Ochtenduitgave donderdag 20 januari

* BRAND IN FLATGEBOUW
VLAARDINGEN -In de nacht van woensdag op donderdag omstreeks half één brak brand uit in een woning op de tiende etage van een flatgebouw aan de Dirk de Derdelaan. De bewoners van de zesde tot de 12 etage moesten worden geëvacueerd en werden opgevangen in een café tegenover de flat. De brandweer, die het alarm grote brand gaf, haalde de 27-jarige bewoner uit zijn in brand staande woning. Hij werd met brandwonden overgebracht naar het Zuiderziekenhuis. Deze man verklaarde dat hij op de bank in slaap was gevallen. Toen hij wakker werd bleek de bank in brand te staan. Een buurtbewoner werd ter plaatse door de GGD behandeld. Hij had glas in zijn oog gekregen. Om 01.31 uur gaf de brandweer het sein meester. In totaal brandden vier woningen uit en liep een aantal rook- en waterschade op. De Technische Recherche stelt een nader onderzoek in.