LOTTO

Lotto-Jackpot nadert uitzonderlijke situatie

Lotto-Jackpot dendert af op unieke deadline

Voor het eerst sinds de introductie van de Lotto-Jackpot in 2000 komt een unieke deadline voor Lotto wel erg dichtbij. Wordt deze deadline overschreden dan zorgt Lotto dat de Jackpot zeker valt. De Jackpot heeft momenteel al een recordhoogte van 20,2 miljoen euro en loopt iedere trekking op met 300.000 euro.

De Lotto heeft in haar reglement bepaald dat indien de Jackpot niet valt na zestig trekkingen de Jackpot gegarandeerd valt. Vanaf nu zijn er nog maar vier trekkingen te gaan voor deze uitzonderlijke situatie ontstaat. Zo dicht is de Lotto-Jackpot deze deadline nog nooit genaderd. Het dichtst in de buurt kwam Lotto in 2003. Toen viel de Jackpot van 18,1 miljoen euro 12 trekkingen voor de deadline.

Op het hoofdkantoor van De Lotto in Den Haag worden de trekkingen momenteel met extra grote spanning gevolgd. Algemeen directeur van De Lotto, Wim van den Assem: 'Theoretisch is de kans bijzonder klein dat de Jackpot binnen 60 trekkingen niet valt. Maar we zijn dat zeldzame moment nu wel heel dicht aan het naderen. Daardoor is de Jackpot op recordhoogte. Dat is goed te merken aan het sterk stijgende verkopen van Lotto-Loten. Ik zou de situatie op ons hoofdkantoor als koortsachtig willen omschrijven. Iedereen is druk in de weer en niemand denkt nog aan iets anders dan de naderende deadline. We willen er natuurlijk wel iets speciaals van gaan maken. Want het zou dan voor het eerst zijn in de geschiedenis van Lotto dat zo'n enorm bedrag gewonnen kan worden in een trekking waar de Jackpot zeker zal vallen. Voorlopig is hier sprake van alarmfase 2. Valt de Jackpot zaterdag dan gaat sowieso het dak eraf. Niet alleen bij ons maar ook bij iemand thuis in Nederland. Want dan is in ieder geval de allerhoogste prijs in ons hele bestaan gevallen. Zo niet dan gaan we over op alarmfase 1. Dan zitten we nog maar drie trekkingen van de deadline. Het worden hoe dan ook hele spannende weken.'

De Lotto-Jackpot is sinds de introductie in mei 2000, 17 keer uitgekeerd. De laatste Jackpot viel op 3 april 2004 in Hoorn. Dat was een bedrag van 7,9 miljoen euro.

60 miljoen
De opbrengsten van Lotto komen ten gunste van Goede Doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. In totaal droeg De Lotto in 2004 bijna 60 miljoen euro af aan deze Goede Doelen. Van dit bedrag gaat ruim 43 miljoen euro naar NOC NSF. Naast de topsport profiteert zo ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Na de overheid is De Lotto de grootste structurele financier van de Nederlandse sportwereld.

///////////

Noot voor de redactie,