Gemeente Soest

Van Weedestraat

Datum: 21/01/2005

Laad- en loshavens Van Weedestraat nog veel bezet door parkeerders

Politie beboet foutparkeerders in winkelgebied

Sinds de aanpassingen van de laad- en loshavens in de Van Weedestraat heeft de politie de handen vol aan het vrijhouden ervan ten behoeve van de leveranciers van de verschillende winkels. In de laad- en loshavens mag niet geparkeerd worden.

Vorig jaar heeft de winkelkring Van Weedestraat samen met enkele bewoners en de gemeente een aantal kleine maatregelen uitgewerkt om de dagelijkse situatie in het winkelgebied te verbeteren. Een belangrijk onderdeel van de maatregelen bestond uit het verbeteren van de laad- en losgelegenheid om zo het laden en lossen vanaf de rijbaan tegen te gaan. Sinds de aanpassingen blijken veel bezoekers van het winkelgebied de borden welke de laad- en loshavens aangeven te negeren en hun auto te parkeren op deze plekken. Daarmee worden de leveranciers gedwongen, ondanks het stopverbod dat in de VanWeedestraat en Burg. Grothestraat geldt, hun vrachtauto op de rijbaan neer te zetten en van daar af de winkels te bevoorraden. Dit leidt dan weer tot opstoppingen en verkeersonveilige situaties.

De winkelkring Van Weedestraat heeft een poster gemaakt die door alle winkeliers in de etalage of op de winkeldeur gehangen kan worden om bezoekers op de hoogte te stellen van de geldende verkeersregels. Hiermee hoopt de winkelkring dat de laad- en loshavens echt vrij gehouden worden ten behoeve van het laden en lossen. Ook zal de politie door blijven gaan met het uitschrijven van bekeuringen.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer