Politie Groningen

Persberichten vrijdag 21 januari 2005

provincie Groningen, 21-01-2005 -

Groningen: alcomobilist met 2,1 promille
De politie heeft donderdagavond op het Damsterdiep een 43-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden voor rijden onder invloed. De dakloze man werd in zijn auto gecontroleerd en rook de politie tijdens de controle alcohol bij de bestuurder. Een blaastest wees uit dat de man vermoedelijk te veel alcohol had gedronken. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Daar werd geconstateerd dat de verdachte omgerekend 2,1 promille alcohol in zijn bloed had. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. Na verhoor mocht de dakloze man het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: wildplakkers aangehouden
Op de Vismarkt heeft de politie donderdagavond een 28-jarige man uit Groningen en een 33-jarige man uit Alkmaar aangehouden voor wildplakken. Het duo was bezig met het plakken van posters op een muur van een gebouw. Zij werden echter op heterdaad betrapt en meegenomen naar het politiebureau. De posters werden inbeslaggenomen. Na verhoor mochten beide mannen het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: beroving taxichauffeur mislukt
Een onbekende man heeft donderdagnacht in de Marowijnestraat geprobeerd een 37-jarige taxichauffeur te beroven. De onbekende man werd als klant door de taxichauffeur naar zijn bestemming gebracht. Op een gegeven moment stuurde de klant de chauffeur de Marowijnestraat in. Daar trok de overvaller een mes en bedreigde hij de 37-jarige man. De taxichauffeur raakte in paniek, maar kon hij wel de dader uit zijn auto werken. Zonder buit zette de overvaller het op een lopen. Het slachtoffer werd door omwonenden opgevangen. De politie beschikt over een signalement van de overvaller en stelt een onderzoek in.

Groningen: Drent na belediging aangehouden
De politie heeft donderdagnacht op de Grote Markt een 28-jarige man uit Assen aangehouden voor belediging. De Drent beledigde zonder enige aanleiding politieagenten in een auto met gebaren. De man werd ingerekend en meegenomen naar het politiebureau. Daar kon hij zich ook niet identificeren. Na verhoor mocht de verdachte het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Regioberichten volgen later