Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Lunteren - autodiefstal: getuigen gezocht

Publicatiedatum: 21-01-2005

De politie is op zoek naar eventuele getuigen van een autodiefstal in Lunteren. Vanaf een erf aan de Mielweg werd donderdagavond rond kwart voor negen een blauwe Volkswagen Caddy ontvreemd. De auto is voorzien van lichtmetalen velgen en rood met grijze reclameopschriften aan de zijkant. De dieven hadden de autosleutels weten te bemachtigen en gingen er rond kwart voor negen mee vandoor. Getuigen, die mogelijk iets van de diefstal hebben gezien of die de auto hebben zien rijden worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Men kan ook terecht in het politiebureau in Ede aan de Breelaan. Kent u de daders, maar kennen zij u ook? Bel dan anoniem met `M' via 0800-7000 of kijk op www.meldmisdaad.nl

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

West-Veluwe Vallei - rijden onder invloed

Publicatiedatum: 21-01-2005

De politie in het district West-Veluwe Vallei heeft in de nacht van donderdag op vrijdag drie bestuurders betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Dat gebeurde tijdens routinecontroles gedurende de surveillance. In Nijkerk werd rond kwart over één een 46-jarige automobilist uit het Noord-Hollandse Laren gecontroleerd op de Nijverheidsstraat. De man bleek onder invloed met een promillage van 0,6 (ruim één keer het wettelijk toegelaten maximum). Naast een proces-verbaal kreeg de man een tijdelijk rijverbod opgelegd. Datzelfde overkwam een 32-jarige vrouw uit Lunteren, toen ze rond half drie 's nachts gecontroleerd werd in Barneveld. De vrouw werd rijdend in haar auto aangetroffen op de Nederwoudseweg en bleek onder invloed met een promillage van 1,0. Dat is bijna tweemaal zoveel als is toegestaan. Op de Lawickse Allee in Wageningen werd rond half vijf in de ochtend een 21-jarige automobilist uit Lyon (Fr.) gecontroleerd. De man rook naar alcohol en moest mee naar het bureau voor de ademanalyse. Daarbij werd een promillage gemeten van 0,93 (ruim anderhalf maal zoveel als is toegestaan).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerk - tiental bonnen wegens negeren inrijverbod Arkerweg
Publicatiedatum: 21-01-2005

De Nijkerkse politie heeft donderdag gedurende de ochtenduren veertien bestuurders op de bon geslingerd op de Arkerweg. De overtreders hadden allen het inrijverbod genegeerd. Op de Arkerweg geldt al langere tijd een inrijverbod om sluipverkeer vanuit de achterliggende polders tegen te gaan. Vaak blijkt dat wanneer er veel verkeer op de doorgaande wegen stilstaat, veel automobilisten gebruik maken van de Arkerweg. De politie controleert daarom regelmatig op de naleving van het inrijverbod. Overtreders riskeren een boete van 45 euro.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606