Politie Flevoland

Aanhouding na valse aangifte

Emmeloord 21-01-2005 - De politie in Emmeloord heeft een 33-jarige vrouw uit Luttelgeest aangehouden voor oplichting. De vrouw deed donderdagmiddag aangifte van een straatroof op de Lange Nering. Achteraf bleek deze vals te zijn.

De vrouw gaf aan dat ze in die straat geld aan het tellen was, toen ze door twee onbekende mannen hier van beroofd werd. Ze wist de politie niet te vertellen of er getuigen waren geweest, ook kon ze geen signalement geven. Wel meldde t ze dat de verdachten volgens haar de winkelstraat ingegaan waren.

Na onderzoek bleek dat de vrouw het geld eerder had gekregen bij de sociale dienst in het gemeentehuis in Emmeloord. Navraag leerde dat er andere biljetten waren afgegeven, dan waarover de vrouw beschikte. De Luttelgeeste ging vervolgens terug naar de sociale dienst, met het verhaal dat ze niet het juiste bedrag had ontvangen. Dit bleek dus niet te kloppen, waarop de vrouw werd aangehouden. Zij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden voor het doen van een valse aangifte en oplichting.