Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

Havens is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

21-01-2005

CNV Havens: 65 mensen op straat bij Van Bon in Vlissingen

Het faillissement van koel- en vriesveem Van Bon, alsmede Van Bon Fruitlogistics in Vlissingen kost 65 mensen hun baan. De werkgelegenheid in bedrijfsvestigingen te Beneden Leeuwen (hoofdkantoor van de Van Bon Holding) en Rotterdam staat mogelijk eveneens onder druk. Volgens vakgroepconsulent Marcel Hoogendijk van CNV Havens heeft het bedrijf veel, zoniet alles nagelaten om de kwestie goed af te handelen.

Het personeel in Vlissingen hebben we donderdagmiddag op de hoogte gesteld van de faillissementsaanvraag voor beide bedrijven. Daarbij zette het veel kwaad bloed dat Van Bon woensdag nog een grote schuld heeft ingelost bij een schuldeiser om zo onder een veroordeling door de rechter uit te komen, stelt Hoogendijk. Er is dus nog wel geld, maar daarvan mag het personeel kennelijk niet profiteren. Dat heeft in december zn laatste salaris gekregen.

Volgens Hoogendijk heeft het Zeeuwse havenbedrijf Zeeland Seaports afgelopen weekeinde nog alle financiële moeite gedaan om de grote koelterminal in Vlissingen in business te houden nadat eerdere besprekingen met de vakbond over een management-buy out op niets uitliepen. Die poging werd echter vrij snel gestaakt. Met het faillissement als nieuwste ontwikkeling hoop ik niettemin dat Zeeland Seaports zijn verantwoordelijkheid opnieuw neemt en mee helpt aan een doorstart voor Fruitlogistics Van Bon en het Koel- en vriesveem Van Bon.

Nadere inlichtingen:

Marcel Hoogendijk (vakgroepconsulent)
076 - 57 24 670
Wouter de Jong (persvoorlichter)
030 - 6 348 243