Politie Haaglanden

Politiemonitor 2005 gaat van start

Haaglanden 21-01-2005 - Vandaag, vrijdag 21 januari, start in de regio Haaglanden weer het tweejaarlijkse Politiemonitor onderzoek. Bijna negenduizend inwoners uit de negen gemeenten in de regio Haaglanden krijgen telefonisch een aantal vragen over problemen in de buurt, onveiligheid, criminaliteit, preventiemaatregelen en het functioneren van de politie. In juni zullen de uitkomsten van de Politiemonitor gepresenteerd worden. Politie Haaglanden gebruikt de informatie uit de Politiemonitor om haar dienstverlening beter af te stemmen op de wensen van de bevolking.

Burger wordt gevraagd naar concrete problemen
Net als in voorgaande Politiemonitoren wordt in de Politiemonitor 2005 burgers gevraagd concreet aan te geven waar in de wijk zich problemen voor doen. Meldt de geënquêteerde bijvoorbeeld parkeerproblemen of overlast van hangjongeren, dan wordt hem gevraagd daarbij aan te geven in welke straat of op welke locatie hij daar last van heeft. Op die manier kan Politie Haaglanden gericht aan de slag om samen met partners de problemen aan te pakken.

Zeven weken enquêteren
Het onderzoek voor Politiemonitor 2005 vindt plaats van 21 januari tot en met uiterlijk 15 maart. De burgers die telefonisch benaderd kunnen worden, hebben vooraf een brief gekregen van de korpschef van Politie Haaglanden. Het onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau Intomart, in opdracht van Politie Haaglanden en de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.