Persbericht

Wijk bij Duurstede, 21 januari 2005

ABAB Accountants en adviseurs stapt over op online administreren van Twinfield

Accountants- en advieskantoor ABAB gaat haar 17.000 klanten online administreren aanbieden via de diensten van Twinfield. De landelijk opererende accountants- en adviesorganisatie lanceert Bedrijfsmonitoronline voor het aanbieden van internetboekhouden aan ondernemers en verwacht dat in 2005 tenminste 500 van de bestaande klanten zal overstappen op deze nieuwe manier van administeren.

Door over te stappen op online accounting, met Bedrijfsmonitoronline, hoeft vervolgens geen software te worden aangeschaft, het maken van eigen back-ups behoort tot het verleden en de administratie is via internet overal op te roepen. André Kwakernaat van Twinfield: "De kracht van het online administreren zit met name in de verbeterde samenwerking tussen de accountant en zijn klant. De techniek van online administraties maakt het werken sneller en efficiënter. Klanten van het accountantskantoor beschikken altijd over dezelfde actuele gegevens als hun adviseur en hoeven bovendien niet te investeren in dure software licenties. Bovendien kunnen de adviseurs vanaf elke werkplek in elk regiokantoor de administraties benaderen met één veilige inlogcode zonder dat ABAB kostbare netwerken en servers hoeft aan te sluiten".

Cees van Loon, lid hoofddirectie ABAB: "Door het inzetten van online dienstverlening wordt de communicatie tussen onze organisatie en de klanten geïntensiveerd en vereenvoudigd. Op basis van actuele beslisinformatie is er voor ons als adviseur meer gelegenheid om samen met de klant kritisch te kijken naar de verbeterpunten van zijn/haar onderneming. Tevens is de elektronische aangifte totaal geïntegreerd in het online systeem. ABAB kan de omzetbelasting aangifte voorbereiden, waarna de klant de aangifte via een workflow met zijn/haar pincode online kan versturen. Ook worden digitale certificaten ondersteund", aldus Van Loon.

Samen met Twinfield heeft ABAB een projectteam geformeerd dat nog deze maand de eerste klanten zal overzetten naar de online administratieve webdienst van Twinfield.

###

Twinfield is een internationale webdienst voor real-time boekhoudingen, project-, uren- en onkostenregistraties, rapportage, budgettering, kredietbeheer, salarissen en facturatie. Gebruikers loggen in op het Twinfield systeem vanaf iedere plaats en op ieder gewenst tijdstip via een beveiligde internetverbinding. De diensten van Twinfield zijn volledig ontwikkeld voor gebruik over internet (webarchitected) en zijn online beschikbaar tegen een abonnements-tarief per gebruiker per maand.

ABAB Accountants is een allround accountancy- en advieskantoor. Er werken circa 900 medewerkers vanuit 28 kantoren. Zij werken voor 17.000 klanten in alle sectoren van het midden- en kleinbedrijf en de agrarische sector. In diverse segmenten is ABAB marktleider. Naast internetboekhouden onderscheidt ABAB nog een drietal andere manieren om een financiële administratie te voeren: Admin@home, detacheren of het compleet uitbesteden van de administratie


____________________