Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Hoogeveen 21-01-2005

Winkeldief aangehouden
ASSEN Een 17-jarige Litouwer is woensdagmiddag aangehouden voor winkeldiefstal. De man, die pas één dag in Nederland was, verliet een sportzaak aan het Koopmansplein in Assen toen het alarm van de detectiepoortjes afging. Hierna nam hij de benen maar kon door een personeelslid, in samenwerking met de stadswachten, op de Zuidersingel worden aangehouden. Onderzoek leerde dat de man twee jassen, twee truien en een sweater met een gezamenlijke waarde van 235,- gestolen had. De man kreeg een dagvaarding. (05-106697)

Alcoholcontroles
EMMEN Op de Noorder Passage in Emmen hield de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een 32 jr. man uit Groningen aan. Hij reed zonder rijbewijs in een auto die niet was verzekerd en waarvan ook de APK was verlopen. Bovendien had de man gedronken. Er werd een alcoholgehalte vastgesteld van 1,5 promille. De man trok de aandacht van de politie doordat hij met hoge snelheid over de Hondsrugweg reed. Bij het zien van een politieauto probeerde hij nog te ontkomen maar reed zich uiteindelijk vast op de Noorder Passage. Zijn auto is in beslag genomen. Met een dagvaarding is hij in vrijheid gesteld.

WEERDINGE Een 59 jr. man uit Weerdinge werd in de nacht van donderdag op vrijdag in zijn auto aangehouden op de Dorpsstraat in zijn woonplaats. Ook hij had gedronken. Bij hem is een alcoholgehalte vastgesteld van ongeveer 0,9 promille.

COEVORDEN/DALEN In en rond Coevorden en Dalen controleerde de politie donderdagavond 68 automobilisten op het rijden onder invloed. Hierbij zijn geen overtredingen geconstateerd.

Politie bekeurt herriemaker
HOOGEVEEN De politie bekeurde donderdagmorgen een 56 jr. man uit Hoogeveen die luid claxonnerend met zijn auto door Hoogeveen reed. De man reed door diverse straten in Hoogeveen waarbij hij soms voortdurend de claxon van zijn auto gebruikte. Waarom de man dit deed werd niet duidelijk.

Inbraken
HOOGEVEEN Donderdag is in Hoogeveen ingebroken in twee woningen. Terwijl de bewoners niet thuis waren is bij een woning aan de Melkweg een deur opengebroken. Uit de woning zijn o.a. een LCD TV en een digitale camera gestolen. In de Mortonhof drongen onbekenden een woning binnen door via de brievenbus de voordeur te openen die niet op het nachtslot zat. Uit deze woning zijn o.a. een digitale camera en wat kleingeld gestolen.

MEPPEL Donderdagavond zijn uit een bedrijfspand aan Hesselingen in Meppel een aantal computersystemen gestolen. Hier kwam men binnen door een ruit te vernielen.

WESTERBORK In de nacht van donderdag op vrijdag betrapte de bedrijfsleider van een horecagelegenheid aan de Burgemeester Gualt. van Weezelplein in Westerbork twee mannen die hadden ingebroken in zijn bedrijf. De man werd wakker door glasgerinkel. Toen hij uit het raam keek zag hij nog net een man in een donkere personenauto stappen die naast het gebouw stond. Achter het stuur zat een tweede man. Men bleek te hebben ingebroken door een ruit te vernielen. In de zaak is een gokkast opengebroken en geld gestolen. De direct gewaarschuwde politie heeft de omgeving afgezocht maar de auto niet meer aangetroffen.

WEZUP/WEZUPERBRUG In de nacht van woensdag op donderdag en donderdag op vrijdag is aan de Brugstraat in Wezup en Wezuperbrug ingebroken in een aantal schuren en autos. Daarbij zijn autoradios, auto-onderdelen en meerdere (elektrische) gereedschappen gestolen. Vier benadeelden hebben aangifte gedaan.

Politie onderzoekt diefstallen uit kleedkamers
ASSEN De politie is een onderzoek gestart naar de betrokkenheid van een 16 jr. jongen uit Assen bij diefstallen uit kleedkamers. De jongen is donderdagavond aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Dinsdag- en donderdagavond zijn er uit kleedkamers van de voetbalvereniging Achilles spullen gestolen. Een jeugdcoördinator vond in de tas van de aangehouden jongen een gestolen portemonnee. De jongen is daarna overgedragen aan de politie.

Politie controleert verkeer
EMMEN Bij verlichtingscontroles in Emmen bekeurde de politie donderdagavond zes fietsers die de verlichting niet voor elkaar hadden.

MEPPEL De politie in Meppel deed donderdagavond hetzelfde maar trof maar twee fietsers die de boel niet voor elkaar hadden.

HOOGEVEEN Donderdagavond bekeurde de politie in- en rond het centrum van die plaats één automobilist die geen gordel droeg en één automobilist die reed in een auto met twee gladde banden. Verder werden er negen parkeerbonnen uitgedeeld voor parkeren op een invalidenparkeerplaats en in strijd met het parkeerverbod.

KOEKANGE Vrijdagmorgen bekeurde de politie op de Dorpsstraat in Koekange vijf fietsers die de verlichting niet voor elkaar hadden.

Aanhanger gestolen
ELIM Een 57 jr. man uit Elim deed aangifte van diefstal van zijn aanhanger. Deze stond geparkeerd achter een woning aan de Langewijk en is daar in de nacht van woensdag op donderdag weggenomen. Op de aanhanger stond een trilplaat die ook is meegenomen.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandag 08.00 uur. Tel. 0592-452475 of 06-51 55 7950.