Rijn & Venen, 10.15 uur

Utrecht 21-01-2005 - Nieuwsberichten district Rijn&Venen

Onder invloed

MIJDRECHT Rond 02.41 uur vrijdagmorgen op de Veenweg in Mijdrecht hield de politie een 57-jarige man uit Vinkeveen aan voor het rijden onder invloed. De man blies 260 ugl. Hij kreeg een rijverbod van één uur en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval met letsel

MAARSSEN Omstreeks 10.40 uur donderdagmorgen vond er een aanrijding plaats tussen een automobilist en een brommer.

Een 52-jarige vrouw uit Utrecht reed op haar bromfiets vanuit Utrecht over de Straatweg in Maarssen. Zij stak op een gegeven moment de weg schuin over en verleende daarbij vermoedelijk geen voorrang aan de van rechts komende 57-jarige automobilist uit Maarssen. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het Ouderijn ziekenhuis. Zij had last van haar nek, hoofd en benen. Onderling zullen de betrokkenen de schadeformulieren invullen en afhandelen.

Baldadige jongen

BREUKELEN Rond 14.40 uur donderdagmiddag zagen surveillerende agenten een 13-jarige jongen uit Abcoude op de Straatweg aan een bushokje hangen. Een van de agenten herkende de jongen omdat hij hem eerder die dag had bekeurd voor het fietsen zonder verlichting. Even later zagen de agenten dat de jongen iets gooide naar een voorbij rijdende auto. Hierop spraken de agenten hem aan. De jongen verklaarde dat hij een lolly had gegooid. Een van zijn vriendjes vertelde echter dat hij een ijzeren staaf naar de auto had geworpen. De politie overlegd met de ouders van de jongen over de straf die moet volgen: een geldboete voor baldadigheid of een HALT-verbaal.

Verkeerscontrole

MAARSSEN De politie hield op donderdag een algemene verkeerscontrole op de Maarssenbroekse Slag en de Zuilense Ring. In totaal schreef zij 10 bekeuringen uit: 7 voor het niet dragen van de autogordel, 1 voor het niet tonen van het rijbewijs, 1 voor het onjuist voeren van kentekenplaat en 1 voor een verkeerde of ontbreken van de losbreek reminrichting.

MIJDRECHT Tussen 13.00 uur en 14.00 uur donderdagmiddag hield de politie een verkeerscontrole op de Hofland. Zij schreef vijf maal een bekeuring uit voor het niet dragen van de autogordel en 1 bekeuring voor het overschrijden van het verdrijvingsvlak.

Geen verdachte in beeld

MAARSSEN - Naar aanleiding van diverse meldingen van een man die jonge kinderen vanuit zijn personenauto aansprak en voorstelde hen naar huis te willen brengen, heeft de zedenrecherche een onderzoek ingesteld en zijn de betrokken kinderen in overleg met de ouders uitgebreid gehoord. Uit het ingestelde onderzoek en uit de afgelegde verklaringen kwamen geen concrete feiten en/of omstandigheden naar voren die in de richting wezen van een mogelijke verdachte. De politie heeft dan ook geen aanhoudingen verricht.

De politie schatte de eerste melding jongstleden maandag 10 januari direct serieus in en blijft daarom uitkijken naar de man die voldoet aan het tot nu toe bekende signalement in combinatie met een blauwe auto. Bovendien zal de politie voorlopig extra blijven surveilleren in de diverse wijken. Tips en/of informatie over de man en de auto kunnen gemeld worden bij de politie, bureau Maarssen, telefoon 0900 - 8844.

(zie ook het nieuwsbericht van district Rijn&Venen d.d. 14 januari 2005)

Politie zoekt twee trimmers

MIJDRECHT - De politie wil graag in contact komen met twee trimmers. De politie denkt dat de twee mogelijk iets gezien kunnen hebben van een beroving waarbij een vrouw het slachtoffer is geworden. De beroving vond plaats op donderdagavond 13 januari omstreeks 22.20 uur op Molenland. Een 26-jarige vrouw uit Wilnis werd door een onbekende man van haar fiets getrokken en beroofd van haar tas met daarin onder meer persoonlijke eigendommen.

Geheel toevallig was een politieman met zijn opvallende dienstmotor die avond omstreeks 22.05 uur over Molenland in de richting van de Bovendijk gereden. Hij passeerde daarbij een vrouw die op het fietspad eveneens richting de Bovendijk fietste. Kennelijk betrof dit de later beroofde vrouw. Op de kruising van Molenland met de Bovendijk nam de motorrijder twee trimmers waar, die daar kennelijk pauzeerden om even wat te drinken. De twee droegen mogelijk groene reflecterende hesjes met knipperende leds om hun armen.

De trimmers worden vriendelijk verzocht kontakt op te nemen met de politie, bureau Mijdrecht, telefoon 0900 8844. Maar ook anderen die inlichtingen kunnen verschaffen over deze beroving kunnen bellen met de politie op hetzelfde nummer.

( zie ook het nieuwsbericht district Rijn&Venen d.d. 15 januari 2005)