Heuvelrug 11.05 uur

Utrecht 21-01-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Haltstraf voor Liendenaar

RHENEN Een 15-jarige jongen uit Lienden krijgt een straf van Bureau Halt opgelegd voor het slaan van een 13-jarige jongen uit Rhenen.

De Liendenaar fietste op 30 november van het afgelopen jaar op de Kampjesweg in Rhenen, toen de 13-jarige jongen hem eveneens op de fiets voorbij kwam. Een woordenwisseling leidde ertoe dat het tweetal tegenover elkaar kwam te staan. Op dat moment sloeg de 15-jarige de ander op zijn gezicht. Het slachtoffer fietste daarna door en meldde dit later bij de politie. Onder meer door getuigenverklaringen kwam de politie uit bij de jongen uit Lienden. Hij werd afgelopen dinsdag ontboden bij de politie en bekende geslagen te hebben. In overleg met de Officier van Justitie werd besloten om de jongen bij Bureau Halt aan te melden voor een passende straf.

Hennepkwekerij aangetroffen

VEENENDAAL De politie heeft donderdagmorgen 20 januari op de Holleweg een hennepkwekerij aangetroffen.

In de kelder van een bedrijfspand waren twee kwekerijen aanwezig. In de beide ruimten werden in totaal 1.579 planten aangetroffen. Verder bleek dat er sprake was van diefstal van stroom. In het pand werden geen personen aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

De planten en apparatuur werd geruimd en in overleg met justitie vernietigd.

Snelheidscontrole

VEENENDAAL De politie heeft donderdag 20 januari, tussen 13.15 en 16.00 uur, een snelheidscontrole uitgevoerd op de Wageningselaan, de Parallelweg en de Tinneweide.

Op de Wageningselaan reden 32 automobilisten sneller dan de toegestane maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten waarde was 77 kilometer per uur.

Op de Parallelweg en de Tinneweide ging het om 8 bestuurders die zich niet hielden aan de toegestane snelheid van 50 kilometer. De hoogst gemeten waarde was ook hier 77 kilometer per uur.

Veelpleger aangehouden voor diefstal uit auto

VEENENDAAL De politie heeft donderdagavond 20 januari, om 22.50 uur, een 36-jarige inwoner van Veenendaal aangehouden in verband met betrokkenheid bij een gepleegde autoinbraak.

De autoinbraak had eerder die avond plaatsgevonden op de Veenslag en daarbij werd een autoradio ontvreemd. De 23-jarige aangever, een inwoner uit Veenendaal, werd kort daarna gebeld door een kennis die vertelde dat aan hem in het centrum van Veenendaal een radio was aangeboden. Omdat het een vrij uniek exemplaar betrof herkende hij deze als de autoradio van de aangever.

De aangever wist samen met deze kennis de woning te vinden van de verdachte waarna de politie werd gebeld. De verdachte, een bekende veelpleger van de politie, bekende de radio te hebben aangeboden.

Hij werd aangehouden en ingesloten voor nader verhoor. De radio is teruggegeven aan de eigenaar.

Onder invloed

RHENEN De politie heeft vrijdagmorgen 21 januari, om 03.40 uur, een 21-jarige inwoner van Wageningen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank.

De man bestuurde op de Grebbeweg een personenauto en werd gecontroleerd omdat hij slingerend over de weg reed.

Hij blies op de ademtestapparatuur 520 ug/l en kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.