1e persbericht van vrijdag 21 januari 2005

Eindhoven 21-01-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Dronken automobilist aangehouden

Een automobilist van 20 jaar uit Elsloo is vrijdagochtend rond 2.00 uur aangehouden op de Mauritsstraat. Surveillerende agenten zagen dat de auto van de man alleen stadslicht voerde, waarop hij werd aangesproken. Uit een ademanalyse bleek vervolgens dat de man een alcoholpromillage van bijna 1,90 had, waarop hij is aangehouden. De man, een militair, is overgedragen aan de KMAR.

Helmond: Man opgepakt voor mishandelen plaatsgenoot

Een 39-jarige man uit Helmond is donderdag rond 21.15 uur in zijn woning in Helmond-Centrum aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij de afgelopen maanden tot twee keer toe een 30-jarige plaatsgenoot heeft mishandeld. De mannen hadden een zakelijke relatie. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Aarle Rixtel: Man omgekomen bij verkeersongeval

Een man van 44 jaar uit Polen is donderdagavond rond 21.15 uur om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de Broekdalerbaan. De man bestuurde een auto, kwam tijdens het inhalen van een vrachtwagen op de andere weghelft terecht, en werd daar geraakt door een tegemoetkomende andere vrachtwagen. Door de klap kwam de auto weer op de eigen weghelft terecht en werd daar geraakt door de vrachtwagen die hij aan het inhalen was. De man is ter plaatse overleden aan zijn verwondingen. Er vielen verder geen slachtoffers.

Valkenswaard/Waalre: Controles op vervoer gevaarlijke stoffen

De afgelopen maanden hebben medewerkers van de politie-afdeling Valkenswaard-Waalre, samen met de Douane en de Inspectie Verkeer en Waterstaat, controles uitgevoerd met betrekking tot het transport van gevaarlijke stoffen in Valkenswaard en Waalre. De burgemeesters van beide gemeenten zijn blij met de uitvoering van deze controles. Zij hadden hierom verzocht in het driehoeksoverleg (met politie en justitie). In verband met het voorkomen van calamiteiten als gevolg van bijvoorbeeld verkeersongevallen waarbij voertuigen betrokken zijn die gevaarlijke stoffen vervoeren, zijn wettelijke bepalingen vastgesteld. Tijdens de controles werd daarom toegezien op het gebruik van de voorgeschreven route (routeplicht) voor het vervoer van gevaarlijke stoffen en het mijden van de bebouwde kom bij het transport van gevaarlijke stoffen. Er werden in totaal zeventien transporten met gevaarlijke stoffen gecontroleerd. In negen gevallen bleek dat het transport ten onrechte door de bebouwde kom van Valkenswaard of Waalre plaatsvond en werd proces-verbaal opgemaakt. Vanwege de aanwezige risicos bij deze transporten, blijft de politie-afdeling Valkenswaard-Waalre de komende tijd dergelijke controles uitvoeren. Die continuïteit achten de burgemeesters van Valkenswaard en Waalre van groot belang, gezien de verontrustende controleresultaten tot nu toe.

Son: Dronken bestuurder raakt rijbewijs kwijt na ongeval

Een man van 29 jaar uit Eindhoven heeft donderdagavond zijn rijbewijs moeten inleveren omdat hij met teveel drank op een auto had bestuurd. De man wilde rond 22.45 uur vanaf de Verlengde Kennedylaan de snelweg A58 oprijden, maar verloor de macht over het stuur en kwam met zijn wagen in een sloot naast de weg terecht. Hij raakte daarbij niet gewond. Uit een ademanalyse bleek hij een alcoholpromillage van bijna
1,50 te hebben, waarop zijn rijbewijs is ingenomen en proces-verbaal is opgemaakt.

Mierlo/Geldrop: Verdachten inbraak aangehouden

Twee Eindhovenaren zijn vrijdagochtend rond 2.30 uur aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een inbraakpoging in een bedrijf aan de Ambachtweg in Mierlo. Die inbraak werd kort daarvoor door een getuige bij de politie gemeld, waarna gewaarschuwde agenten ter plaatse gingen. Op de Broekstraat zagen zij een man wegrennen. Met behulp van een politiehond werd hij daar vervolgens aangehouden. Het bleek een 30-jarige Eindhovenaar te zijn. De andere verdachte, een 23-jarige man uit Eindhoven, werd even later op de Mierloseweg in Geldrop aangehouden. Hij zat in een auto die was gezien in de buurt van de plaats waar de inbraak was gepleegd. Beide mannen zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Oirschot: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Spoordonkseweg zijn enkele bankpasjes en een horloge weggehaald. Dat gebeurde vrijdagochtend tussen 1.30 en 7.15 uur. Een raam van de woning is opengebroken. Met één van de gestolen pasjes is inmiddels een kleine 200 euro gepind.