Ingezonden persbericht


Trend Micro sluit distributieovereenkomst met Tech Data

Utrecht, 21 januari 2005 - Trend Micro, Inc. (TSE: 4704), leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet-content-beveiligingssoftware en -diensten, heeft een distributieovereenkomst voor de Benelux gesloten met Tech Data. De distributeur gaat de beveiligingsproducten van Trend Micro voor het MKB leveren aan een breed bestand van resellers in de Benelux. Dit productportfolio omvat onder andere Client Server Messaging Suite for SMB, Client Server Suite for SMB, InterScan VirusWall for SMB en NeaTSuite for SMB. Deze oplossingen zijn eenvoudig te beheren en spelen met hun compleetheid, inzetbaarheid, en lage kosten in op de eisen en wensen van MKB-bedrijven. De functionaliteit op het gebied van antivirus-, antispam- en content-beveiliging voor desktop, server en gateway is toegespitst op kleinere organisaties.

Trend Micro richt zich met zijn MKB-beveiligingsproducten op bedrijven zonder of met beperkte IT-capaciteit. Deze out-of-the-box producten zijn eenvoudig te beheren, configureren en installeren en bieden geïntegreerde functionaliteit, bijvoorbeeld antivirus in combinatie met anti-spam en anti-spyware.

"Om onze producten snel en efficiënt te kunnen leveren aan eindgebruikers in het MKB zochten we een distributeur met een breed reseller-bestand in deze sector", zegt Luc Eeckelaert, Business Unit Manager Benelux bij Trend Micro. "Tech Data beschikt over het grootste partnerbestand van resellers in de Benelux. Daarnaast richt deze distributeur zich in zijn marketingstrategie specifiek op resellers die bedrijven in het middensegment bedienen. Dit in combinatie met een brede ervaring en expertise op security-vlak maakt Tech Data de juiste Benelux-partner voor ons."

"Onze resellers in het middensegment signaleren een toenemende vraag naar krachtige en betaalbare beveiligingsoplossingen die direct inzetbaar zijn", zegt Bas van Bergen, Marketing Director bij Tech Data. "Bovendien bestaat in het MKB behoefte aan voordelige producten die beveiligingsfunctionaliteit voor diverse bedreigingsvormen en uiteenlopende netwerkcomponenten combineren. Trend Micro komt met zijn out-of-the-box oplossingen voor het MKB maximaal tegemoet aan die behoefte."

# # #

Over Trend Micro
Trend Micro Incorporated is wereldwijd marktleider in software en diensten op het gebied van virusbescherming voor netwerken en content-beveiliging op internet. Het bedrijf, dat in 1988 werd opgericht door Steve Chang, liep voorop bij de migratie van virusbescherming vanaf desktopcomputers naar netwerkservers en internetgateways. Trend Micro heeft zijn betrouwbare reputatie te danken aan het feit dat het uitstekende ideeën weet om te zetten in geavanceerde technologie. Het wereldwijde hoofdkantoor is gevestigd in Tokio (Japan), het Europese hoofdkantoor in Marlow (Engeland).