Politie Zuid-Holland-Zuid

21/01 Hoeksche Waard

21-01-2005 - Persberichten District III

BROMFIETSER TEN VAL
BINNENMAAS Een 46-jarige bromfietser uit Oud-Beijerland is op donderdagmorgen 20 januari ongelukkig ten val gekomen toen hij op de Zuiddijk tussen Gatsedijk en Ritselaarsdijk een freesvak over het hoofd zag en daardoor viel met zijn brommer. De man brak zijn sleutelbeen. De Zuiddijk is momenteel afgesloten in verband met werkzaamheden aan het wegdek. De weg wordt uitgefreesd en gerepareerd. De weg is afgesloten door middel van een hekwerk met een bord doorgaand verkeer gestremd. Bij de freesvakken worden voorbijgangers ook geattendeerd met het bord Pas op freesvakken. Echter bij het freesvak waar de bromfietser ten val kwam, stond geen waarschuwingsbord. De man is naar het ziekenhuis overgebracht.

AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING
OUD-BEIJERLAND De politie heeft op donderdagmiddag 20 januari een 48-jarige man uit Hoogvliet aangehouden op verdenking van mishandeling, bedreiging en vernieling op 23 december 2004 in de Anjerstraat in s-Gravendeel. De man stormde toen woedend de woning van de nieuwe vriend van zijn ex-vriendin in en uitte doodsbedreigingen naar haar. Ook vernielde hij haar auto. Na verhoor is de verdachte heengezonden. Hij krijgt proces-verbaal.

MAN RIJDT WEGVERSMALLING OMVER
NIEUW-BEIJERLAND De politie heeft een 52-jarige man uit Heinenoord aangehouden omdat hij op donderdagavond 20 januari doorgereden was na een aanrijding. Hij vernielde de wegversmalling op de Zuidzijdsedijk. De man reed met teveel drank op over de dijk. Bij de wegversmalling minderde hij geen vaart maar reed de staande reflectoren omver. De man kon door de politie worden aangehouden. Hij verklaarde dat hij zich wel bewust was van wat hij deed maar hij vond niet dat hij hoefde te stoppen. Hij kreeg acht uur rijontzegging en zijn rijbewijs is ingenomen. Ook krijgt hij proces-verbaal voor doorrijden na een aanrijding.

OPGELICHT DOOR SCHARENSLIJPER
s GRAVENDEEL In s -Gravendeel is een zogenoemde scharenslijper actief die voor veel te veel geld scharen en messen slijpt. Een 71-jarige vrouw uit de Lijnzaadstraat was op donderdagmorgen 20 januari het slachtoffer. Ze gaf een mes mee en moest even later 55 euro aan de man betalen. Omdat ze het niet vertrouwde, meldde ze het bij de politie. Een bewoner uit de Lokkenstraat kreeg ook bezoek van de scharenslijper maar trapte er niet in. De politie adviseert om niet met dergelijke lieden in zee te gaan. Mochten mensen dit toch wel willen, dan wordt geadviseerd alvorens de messen mee te geven een prijsafspraak te maken. Het beste is om het slijpen aan bonafide bedrijven over te laten worden.

TIPS TROS VERMIST
OUD-BEIJERLAND- De politie heeft naar aanleiding van de uitzending van Tros Vermist op vrijdag 14 januari in totaal 15 tips binnengekregen over de vermiste Marja van der Spuij uit Oud-Beijerland. Ze zou onder andere een aantal keer in Rotterdam gezien zijn. De recherche in de Hoeksche Waard neemt alle tips serieus en trekt ze na. De vrouw wordt al sinds 11 november 2004 vermist. De politie heeft al met speurhonden, helikopters en een politieboot naar de vrouw gezocht. Het onderzoek naar de vermiste vrouw wordt voortgezet.