Gemeente Voorschoten

Persberichten - Vrijwiligersfonds
Uitgebracht op: vrijdag 21 januari 2005

Tot 1 april 2005 kunnen Voorschotense vrijwilligersorganisaties een aanvraag indienen voor een donatie uit het Vrijwilligersfonds Voorschoten. Het fonds is in 2004 opgericht om activiteiten te ondersteunen die zijn gericht op de werving, waardering en bevordering van deskundigheid van vrijwilligers. Vorig jaar bleek dat het fonds aan een grote behoefte voldoet. Ook dit jaar verwacht de gemeente veel aanvragen voor een donatie.

Het is dit jaar voor de tweede maal mogelijk een beroep te doen op het Vrijwilligersfonds Voorschoten. Op 12 januari heeft de gemeente Voorschoten daarvoor aanvraagformulieren toegezonden aan de 171 vrijwilligersorganisaties die bekend zijn bij de gemeente.

Financiële ondersteuning
Organisaties kunnen donaties aanvragen voor financiële ondersteuning bij wervingsactiviteiten voor nieuwe vrijwilligers. Voor mensen die op dit moment al vrijwilliger zijn, kan een organisatie een donatie aanvragen voor de bevordering van de deskundigheid van haar vrijwilligers. Daarnaast kan de organisatie een aanvraag doen voor activiteiten waarmee de organisatie waardering voor haar vrijwilligers wil uitdrukken, waaronder ook jubilea. Met de toekenning van donaties uit het fonds wil de gemeente een impuls geven aan het vrijwilligerswerk in Voorschoten en laat zij haar waardering blijken voor de vele vrijwilligers die in Voorschoten actief zijn.

Aanvraagformulier
Op het aanvraagformulier zijn de voorwaarden voor een succesvolle aanvraag vermeld. In 2004 kon onder dezelfde voorwaarden een beroep worden gedaan op het Vrijwilligersfonds Voorschoten. Dit leidde in totaal tot 58 gehonoreerde aanvragen.

Indien u geen aanvraagformulier heeft ontvangen, kunt u via de deze internetpagina een aanvraagformulier printen. Tevens kunt u een aanvraagformulier ophalen bij de ontvangstbalie van de gemeente Voorschoten of bij de bibliotheek. Daarnaast kunt u ook contact opnemen met mevrouw W.M. Hol van de afdeling Onderwijs, Cultuur en Sport via telefoonnummer (071) 5600 692.


- einde bericht -